Κέρδη στη Wall Street με «οδηγό» την άνοδο στην ενέργεια και τα εμπορεύματα

Με κέρδη ξεκίνησε η Wall Street, με «οδηγό» τις ενεργειακές μετοχές χάρη στην άνοδο του πετρελαίου. Οι επενδυτές είναι αισιόδοξοι για μια συμφωνία για τον περιορισμό της παραγωγής πετρελαίου, μετά τις τελευταίες συνομιλίες του OPEC.

Ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται κατά 51 μονάδες βάσης, με την μετοχή της Boeing να καταγράφει

τη μεγαλύτερη άνοδο. Ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,5% πάνω από τις 2.190 μονάδες με τις ενεργειακές μετοχές να καταγράφουν άνοδο 2%.

Ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,6% σε νέο υψηλό ρεκόρ.

Ο δείκτης Russell 2000 και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης S&P Mid Cap 400 επίσης κινούνται σε νέα υψηλά επίπεδα.

«Νομίζω ότι το πετρέλαιο και γενικά τα εμπορεύματα "οδηγούν" την άνοδο» σχολιάζει ο Peter Cardillo, επικεφαλής οικονομολόγος αγορών στην First Standard Financial, σημειώνοντας ότι η άνοδος των τιμών πετρελαίου, οφείλεται και στην αποδυνάμωση του πετρελαίου.

Σύμφωνα με τον Randy Frederick, αντιπρόεδρο trading και παραγώγων στην Charles Schwab, οι τιμές θα κινηθούν σε ένα εύρος 40-50 δολαρίων το βαρέλι. «Έχουμε υψηλή προσφορά και σταδιακά αυξανόμενη ζήτηση. Οποιαδήποτε συμφωνία στον OPEC θα είναι ευάλωτη» σχολιάζει.

Η τιμή του αμερικανικού αργού για παράδοση Δεκεμβρίου ενισχύεται κατά 2,65% στα 46,9 δολάρια το βαρέλι. Ο δείκτης δολαρίου, που κατέγραψε άνοδο 2,24% την προηγούμενη εβδομάδα σε νέο υψηλό από το 2003, σήμερα διαπραγματεύεται χαμηλότερα κατά 0,25% στις 100,97 μονάδες.

Στο επίκεντρο βρίσκονται και οι πολιτικές των κεντρικών τραπεζών, και συγκεκριμένα στην ομιλία του αντιπροέδρου της Fed, Στάνλεϊ Φίσερ και την ομιλία του επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Keywords
Τυχαία Θέματα