Δείτε την επένδυση που έδωσε κέρδος πάνω από 17.500%

Δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν αν ο νέος Warren Buffett η Ray Dalio θα είναι απόφοιτος του Lafayette College.

Αντί να σχεδιάζουν πως θα περάσουν το Σαββατοκυριακό τους, τα απογεύματα της Παρασκευής, 100 φοιτητές του Lafeyette γεμίζουν το αμφιθέατρο της σχολής τους για να μιλήσουν για μετοχές και ομόλογα.

Βασικά, δεν πρόκειται για ένα ακόμα μάθημα του αμερικανικού κολεγίου, αλλά για την παλαιότερη επένδυση από φοιτητές στην ιστορία των ΗΠΑ.

Η συγκεκριμένη επένδυση

έχει την αρχή της στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν και ο αξιωματικός του τμήματος οικονομικής διαχείρισης του αμερικανικού Στρατού, John Tarbell την ξεκίνησε δίνοντας επενδυτικά τιπς στους βετεράνους που επέστρεφαν από το μέτωπο της Ευρώπης στις ΗΠΑ.

Ο Tarbell ήταν καθηγητής οικονομικών πριν καταταγεί στον στρατό και οι βετεράνοι χρειαζόταν τις συμβουλές του, αφού πολλοί εξ αυτών είχαν γεννηθεί κατά την διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης και φοβόντουσαν τις επενδύσεις.

Αρκετοί βετεράνοι για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους στον Tarbell του δώρισαν 3.000 δολάρια για να ξεκινήσει το investing club του Lafayette, ενός μικρούς σχολείου καλών τεχνών της Πενσυλβανία.

Σήμερα το porfoliο του σχολείου αξίζει 530.000 δολάρια, αφού έχει αποδόσει κέρδος άνω του 17.500% από την πρώτη αγορά μετοχής το 1946.

Το παράδειγμα του investing club του Lafayette είναι το καλύτερο παράδειγμα ώστε να πειστεί καποιος για την χρησιμότητα των μακροπρόθεσμων επενδύσεων.

Σήμερα το portfolio του club έχει 41 μετοχές κυρίως σε μακροπρόθεσμες επενδύσεις, αφού ήδη η ζωή του είναι 70 χρόνια ενώ πολλοί λένε πως μοιάζει με porfolio επαγγελματιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα