Δείτε τι συμβαίνει σε όποιον γεννηθεί σε αεροπλάνο

Η χρήση του διαβατηρίου για την Shona Owen δεν είναι το ευκολότερο πράγμα του κόσμου, εξαιτίας της περίεργης τοποθεσίας γέννησής της, στα 36.000 πόδια ύψος.

Έτσι, η Owen ανήκει σε μία μικρή ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι ήρθαν στον κόσμο... πετώντας, με την ιδιαιτερότητα αυτή να αναγράφεται και στο διαβατήριό της, το οποίο αναφέρει ότι "ο κάτοχος γεννήθηκε σε αεροπλάνο".

Ήταν το 1990 όταν η μητέρα της Shona, Debbie Owen,

μαζί με την 4χρονη κόρη της Claire, πετούσε από την Γκάνα όπου δούλευε στο Λονδίνο με πτήση της British Airways, όταν και γέννησε.

Μεταξύ των επιβατών, ταξίδευε ο Γερμανός γιατρός Wym Bakker, ο οποίος βοήθησε την γυναίκα να γεννήσει.

Η Debbie δεν ήθελε να γεννήσει στην Αφρική, έτσι προσπάθησε να "κρατηθεί" έως την Ευρώπη.

Η Debs Lowther γέννησε τον γιο της Jonathan, τέσσερις μήνες πριν την γέννηση της Shona, πάλι σε πτήση της British Airways από το Μαλάουι στη Μεγάλη Βρετανία.

Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες επιτρέπουν σε εγκύους να ταξιδεύουν έως την 36η εβδομάδα κύησης, αλλά από την 28η εβδομάδα και μετά η έγκυος ταξιδεύει με υπογραφή γιατρού.

Τον Μάιο του 2015, η Ada Guan και ο Wes Branch πετούσαν από το Κάλγκαρι στο Τόκιο όταν η Ada γέννησε πάνω από τον Ατλαντικό.

Τον Οκτώβριο του 2015 επιβάτης σε πτήση από την Ταϊπέι στο Λος Άντζελες γέννησε ένα υγιέστατο μωρό με την βοήθεια γιατρού επιβάτη.

Αργότερα, την κατηγόρησαν ότι ήθελε να γεννήσει στις ΗΠΑ για να πάρει το παιδί την αμερικανική υπηκοότητα.

Στη Μεγάλη Βρετανία η αγγλική υπηκοότητα δεν δίδεται αυτομάτως σε όσους γεννηθούν στη Μεγάλη Βρετανία.

Στις ΗΠΑ, ακόμα και αν ένα παιδί γεννηθεί σε εθνικά ύδατα ή εναέριο χώρο των ΗΠΑ, παίρνει την αμερικανική υπηκοότητα.

Οι Thai Airways, Asia Pacific Airlines, AirAsia και Polar Airlines προσφέρουν δωρεάν μετακινήσεις σε όσους γεννηθούν στην διάρκεια πτήσης με ευτές, ενώ η Virgin Atlantic εγγυάται δωρεάν πτήσεις σε όποιο παιδί γεννηθεί σε αεροσκάφος της, έως τα 21.

Στη Shona έγινε δώρο μία πτήση first-class στην Αυστραλία για τα 18α της γενέθλια.

Keywords
Τυχαία Θέματα