Παραδοχή Αμερικανού στρατηγού: Η Ρωσία επιδεικνύει εκπληκτικές ικανότητες στη Συρία

Στις 30 Σεπτεμβρίου η Ρωσία ξεκίνησε τις αεροπορικές επιδρομές κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, μετά από αίτημα για βοήθεια του Σύρου ηγέτη Μπασάρ Αλ Άσαντ. Τώρα, οι Αμερικανοί διαπιστώνουν ότι η πολεμική ισχύς των Ρώσων είναι «εκπληκτική», όπως χαρακτηριστικά τόνισε στην Επιτροπή Άμυνας της Γερουσίας ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του στρατού των ΗΠΑ, στρατηγός Vincent Stewart.

"Βλέπουμε

ότι η Ρωσία επιδεικνύει εκπληκτικές ικανότητες, καθώς αναπτύσσει στρατεύματα στην Συρία", σημειώνει ο Stewart, αναφέρει το Sputnik.

"Είναι πολλά τα όπλα των Ρώσων, στα οποία η παλιά τεχνολογία έχει αντικατασταθεί", τονίζει.

Πρόσφατα η Μόσχα έστειλε τα υπερσύγχρονα πολεμικά της αεροσκάφη Su-35 να σταθμεύσουν στην ρωσική βάση Hmeyimim της Συρίας, έξω από την Λατάκια.

Τα Su-35 είναι πολεμικό αεροσκάφος πολλαπλών χρήσεων, που μπορεί να χρησιμοποιεί και ως συνοδευτικό των ρωσικών βομβαρδιστικών στην Συρία, αλλά και ως βομβαρδιστικό.

Από το 2011 στη Συρία μαίνεται εμφύλιος μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων και αντικαθεστωτικών καθώς και τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως το ISIS και το Μέτωπο της al-Nusra.

Keywords
Τυχαία Θέματα