ΔΕΗ: Τα κίνητρα και οι παγίδες του προγράμματος εθελούσιας εξόδου

Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου για εργαζόμενους που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον το 60ο έτος της ηλικίας τους, καθώς και τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, με μπόνους ύψους 15 χιλιάδων ευρώ για τον καθένα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά οι αιτήσεις θα μπορούν να υποβληθούν έως τις 30 Απριλίου, ενώ οι αποχωρήσεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί ως το τέλος Μαΐου. Η εξοικονόμηση για τη ΔΕΗ

από την αποχώρηση των περίπου διακοσίων εργαζομένων, που αποτελεί τον στόχο του προγράμματος, εκτιμάται σε 12 έως 13 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν οι εργαζόμενοι ηλικίας τουλάχιστον 60 ετών, εφόσον υπηρετούν σε βαρέα και ανθυγιεινά, 62 έτη για όσους εμπίπτουν στις κοινές διατάξεις συνταξιοδότησης και 65 έτη για τα διευθυντικά στελέχη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν η επιχείρηση διατηρεί το δικαίωμα, εφόσον κάποιος εργαζόμενος που πληροί τις προϋποθέσεις δεν υποβάλλει αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα, να διακόψει τη συνεργασία μαζί του στη συνέχεια, χωρίς να χορηγήσει το μπόνους των 15.000 ευρώ, πέραν της νόμιμης αποζημίωσης, η οποία ωστόσο θα συμψηφίζεται με το εφάπαξ που δικαιούνται!

Το τελευταίο στοιχείο πάντως, ο συμψηφισμός, προκαλεί τις αντιδράσεις της ΓΕΝΟΠ. Σύμφωνα με την ΓΕΝΟΠ ο συμψηφισμός αυτός είναι παράνομος και είναι βέβαιο ότι θα καταπέσει στα Δικαστήρια στα οποία θα προσφύγουν όσοι δεν θελήσουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα και απολυθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα