Χτυπά αλύπητα φοροδιαφυγή και οφσόρ ο Σόιμπλε

Υποχρεωμένοι να δηλώνουν στις Αρχές οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση συμμετοχή άνω του 10% σε εταιρείες οφσόρ θα είναι πλέον οι Γερμανοί φορολογούμενοι, κι αυτό είναι μόνο ένα από τα μέτρα που ετοιμάζει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σχέδιο νόμου που είναι στα σκαριά θα καθιστά επίσης τις τράπεζες

υπεύθυνες για χαμένα φορολογικά έσοδα αν αποκρύπτουν τις συναλλαγές πελατών τους με εταιρείες που έχουν ως έδρα τους φορολογικούς παραδείσους.

Το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να έρθει προς ψήφιση στην Κάτω και την Άνω Βουλή προβλέπει επίσης την υποχρέωση των πολιτών να δηλώνουν σχέσεις κάθε είδους που έχουν με εταιρείες εκτός ΕΕ, ειδικά αν ελέγχουν τις εταιρείες αυτές, με στόχο να μην συστήνονται οφσόρ εταιρείες χωρίς να γίνεται γνωστό.

Επίσης, σύμφωνα με το ίδιο προσχέδιο εάν διαπιστωθεί φοροδιαφυγή θα μπορούν να συλλέγονται οι χαμένοι φόροι ακόμα και 20 χρόνια μετά Παράλληλα, οι τράπεζες θα υποχρεούνται να αναφέρουν συναλλαγές με ξένες εταιρείες που πραγματοποιούν για λογαριασμό πελατών τους οι οποίοι έχουν μερίδιο τουλάχιστον 30% στις εταιρείες αυτές. Αλλιώς, τα πρόστιμα για την τράπεζα θα φτάνουν τις 50.000 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα