Απώλειες στην Ασία - Σε χαμηλό 4 μηνών ο ASX 200

Κυρίως πτωτικά κινήθηκαν τα ασιατικά χρηματιστήρια την Πέμπτη, με τις ιαπωνικές μετοχές να «οδηγούν» τις απώλειες και τον αυστραλιανό δείκτη να υποχωρεί σε χαμηλό τεσσάρων μηνών καθώς οι επενδυτές συρρέουν στα επενδυτικά καταφύγια ενόσω οι ανησυχίες για το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ αυξάνονται.

Ο ιαπωνικός δείκτης υποχώρησε 2% λόγω πιέσεων από το ισχυρό γεν. Το ιαπωνικό νόμισμα θεωρείται ασφαλές καταφύγιο για τους επενδυτές, και ενισχύθηκε

έως τα 102,81 έναντι του δολαρίου.

Ως αποτέλεσμα, οι ιαπωνικές εξαγωγικές μετοχές κινήθηκαν χαμηλότερα, με την Toyota να υποχωρεί κατά 4,4%, την Sony να καταγράφει απώλειες 3,68% και την Mazda Motor να κινείται με πτώση 6,6%.

Στην Αυστραλία ο ενεργειακός δείκτης υποχώρησε κατά 1,5% ενώ ο τραπεζικός δείκτης κατά 1,32%.

Στις τραπεζικές μετοχές η National Australia Bank υποχώρησε κατά 5,6%, η ANZ κατέγραψε πτώση 1,1%, η Commonwealth Bank of Australia υποχώρησε κατά 0,77% και η Westpac σημείωσε πτώση 0,5%.

Η τιμή του χρυσού, άλλο ένα επενδυτικό καταφύγιο, κατέγραψε άνοδο, με τον χρυσό για άμεση παράδοση να ενισχύεται πάνω από τα 1.300 δολάρια η ουγγιά

Ο δείκτης δολαρίου υποχώρησε έναντι των υπολοίπων νομισμάτων στις 97,12 μονάδες.

Η στερλίνα ενισχύθηκε στο $1,25.

Οι τιμές πετρελαίου κατέγραψαν άνοδο, με το αμερικανικό αργό να ενισχύεται κατά 0,16% στα 44,73 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent ενισχύθηκε κατά 0,17% στα 46,43 δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα