Χρονοτριβεί ο Π.Κουρουμπλής με τις μετατάξεις των λιμενεργατών του ΟΛΠ

Του Μηνά Τσαμόπουλου

Σε σήριαλ με πολλά επεισόδια εξελίσσεται η υπόθεσης της μετάταξης των υπαλλήλων του ΟΛΠ αφού ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής δίνει διαβεβαιώσεις τις οποίες όμως δεν υλοποιεί. Η τακτική του αυτή οδήγησε σε συνάντηση με εκπροσώπους της Ένωσης Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών του ΟΛΠ

Οι συνδικαλιστές έθεσαν το ζήτημα νέου χρονοδιαγράμματος

σε ό,τι αφορά τη διαδικασία των μετατάξεων και πρότειναν τη στελέχωση της Πλοηγικής Υπηρεσίας, από μέλη της Ενώσεως που θα επιθυμούσαν να εργαστούν εκεί.

Ο υπουργός είχε επιφυλάξεις για πιθανά προσκόμματα που ενδεχομένως προκαλούνται λόγω των ειδικοτήτων.

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης αναφέρθηκαν ακόμα στην κύρωση δύο διεθνών εργασιακών συμβάσεων και στην καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων με τον ΟΛΠ για την υπογραφή νέων ΣΣΕ. Ο ΥΝΑ ανέλαβε την πρωτοβουλία, να παρέμβει με επιστολή του στο Υπουργείο Εργασίας για την κύρωση των συμβάσεων, να έρθει σε συνεννόηση με το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης για το θέμα των μετατάξεων και να θέσει το θέμα της διαπραγμάτευσης των ΣΣΕ στην ΟΛΠ Α.Ε.

Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι το θέμα θα λυθεί, έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ. Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν αντιδράσεις στο Μεγάλο Λιμάνι.

- Οι μετατάξεις, που θα ισχύσουν τόσο για τον ΟΛΠ όσο και για τον ΟΛΘ ήταν αίτημα των ίδιων των εργαζόμενων το οποίο διεκδίκησαν μέσω της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜ.Υ.Λ.Ε.) και πέτυχαν την ικανοποίησή του μετά από ένα μήνα απεργιακών κινητοποιήσεων. Όμως δεν υλοποιείται αν και έχουν περάσει 14 μήνες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του ΟΛΠ.

- Στις 5 Ιουλίου 2017 ο ΥΝΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής φάνηκε να κάνει το πρώτο βήμα για την επίλυση της υπόθεσης. Πιο συγκεκριμένα, απεύθυνε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς το προσωπικό του Οργανισμού βάσει των διατάξεων του άρθρου 11 του Ν.4404/2016, και, προκειμένου «να εκτιμηθεί, αλλά και να καθοριστεί με ακρίβεια ο μέγιστος αριθμός του προσωπικού της ΟΛΠ ΑΕ, που επιτρέπεται να μεταταγεί».

- Στο κείμενο τονίζει ότι «η δήλωση αυτή, δεν συνιστά αίτηση για μετάταξη». Από τότε δεν υπήρξε καμία εξέλιξη επί του θέματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα