Χωρίς στέγη κινδυνεύουν να μείνουν οι πρόσφυγες στο Ελληνικό

Χωρίς στέγη κινδυνεύουν να μείνουν δεκάδες μετανάστες που μένουν τους τελευταίους μήνες στις εγκαταστάσεις του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, αφού η τρίμηνη συμφωνία, που επετεύχθη τον περασμένο Δεκέμβριο, ανάμεσα στους δημάρχους Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Αλίμου, στην Ελληνικό Α.Ε., στο ΤΑΙΠΕΔ και στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής λήγει στις 31 του τρέχοντος μηνός.

Αν και η συμφωνία λήγει σε δύο ημέρες ακόμη δεν έχει υπάρξει αίτημα από την κυβέρνηση για παράταση της ισχύος της, γεγονός που υποδηλώνει για ακόμη μια φορά την έλλειψη σχεδιασμού.

Οι

δήμαρχοι των ανωτέρω δήμων έχουν στείλει σχετική επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, χωρίς, όμως, να έχουν λάβει κάποια απάντηση.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, πάντως, αναμένονται εξελίξεις και νέες επαφές και συναντήσεις ως προς την συνέχιση της αξιοποίησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού ως κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.


Άλλωστε, πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής υπογραμμίζουν στο protothema.gr πως έχει υπάρξει προφορική συνεννόηση ως προς το θέμα του Ελληνικού και απομένει μόνο το τυπικό σκέλος, το οποίο θα πραγματοποιηθεί άμεσα. Όλα αυτά, στο μεταξύ, γίνονται την ώρα που η τοπική κοινωνία ζητά να δει το πρώην αεροδρόμιο να παίρνει και πάλι ζωή, με δημιουργία θέσεων εργασίας, που θα δώσουν ανάσα και θα φέρουν ανάπτυξη στην περιοχή.

Το μεγαλύτερο μέρος της σίτισης το έχει αναλάβει ο στρατός, ενώ στο Ελληνικό υπάρχουν, μεταξύ άλλων, γιατροί και διερμηνείς που μεριμνούν για αυτούς τους ανθρώπους.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα