Έληξε η αεροπειρατεία στην Κύπρο: Παραδόθηκε ο δράστης

Αίσιο τέλος είχε τελικά η αεροπειρατεία που ξεκίνησε σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο της Λάρνακα στην Κύπρο. Ο δράστης λίγο μετά τις 2.30 συνελήφθη, ενώ όλοι οι όμηροι είχαν απελευθερωθεί.

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 8.30 το πρωί όταν έγινε γνωστή η αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Egyptair στο αεροδρόμιο της Λάρνακας. Το Airbus A320 εκτελούσε εσωτερική πτήση

στην Αίγυπτο και λίγο μετά τις 8:20 το πρωί εισήλθε στο FIR Λευκωσίας, ζητώντας να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας λόγω αεροπειρατείας.

Ο αεροπειρατής, ο 59χρονος Αιγύπτιο Seldim Eldim Mustafa, αξιωματικός του στρατού ζητούσε αρχικά να μιλήσει με μια γυναίκα ονόματι Μαρίνα Παράσχου και να της δώσει μια επιστολή γραμμένη στα αιγυπτιακά. Πληροφορίες μάλιστα λένε ότι είναι η πρώην σύζυγος του δράστη, ωστόσο τίποτε δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Ο Seldim Eldim Mustafa μέσα από το αεροπλάνο

Από το γράμμα διαπιστώνεται πως ο δράστης ζητάει τώρα την απελευθέρωση γυναικών που βρίσκονται στις αιγυπτιακές φυλακές ενώ ζητεί επίσης να συναντηθεί με αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για παραχώρηση πολιτικού ασύλου.

Ο Seldim Eldim Mustafa από την πρώτη στιγμή απελευθέρωση τους περισσότερους επιβάτες του αεροσκάφους οι οποίοι συνολικά ανέρχονταν στους 181. Έπειτα κράτησε 7 ομήρους.
Λίγο πριν παραδοθεί ο αεροπειρατής εικόνες τηλεοπτικών μετέδιδαν την απελευθέρωση ένα ένα επιβάτη. Μάλιστα ένας από τους επιβαίνοντες πηδούσε για να σωθεί από παράθυρο του πιλοτηρίου. Στη συνέχεια φάνηκαν άλλοι τρεις άνθρωποι να βγαίνουν από την πόρτα και να κατεβαίνουν τη σκάλα. Αμέσως αστυνομικοί έτρεξαν και τους παρέλαβαν.

Οι αρχές μιλούν για άτομο ασταθούς ψυχικής κατάστασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα