Χιλιάδες υποστηρικτές του Ερντογάν συγκεντρώνονται σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα

Χιλιάδες υποστηρικτές του προέδρου της Τουρκίας συγκεντρώθηκαν μετά από το κάλεσμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη και στην Αγκυρα για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στο πρόσωπό του και το κυβερνών κόμμα ΑΚP, μετά την αιματηρή και πολύνεκρη απόπειρα του πραξικοπήματος.

Οι πολίτες κατέκλυσαν τους δρόμους στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του επικεφαλής του τουρκικού κράτους μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

Εικόνα

από την Άγκυρα

Εικόνα από την πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη

Την ίδια ώρα, όπως μετέδωσε το Ρόιτερς, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ είπε σε πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στην Άγκυρα ότι τίποτα δεν έχει προς το παρόν λήξει και προέτρεψε τους υποστηρικτές της κυβέρνησης να παραμείνουν στους δρόμους.

«Δεν θα πρέπει να εφησυχάσουμε, θα πρέπει να επιδείξουμε την ενότητα αυτή όλη την εβδομάδα, κάθε μέρα, θα πρέπει να συνεχίσουμε αυτές τις διαδηλώσεις και να αποτελών προτεραιότητα μας και με τη θέληση του Θεού θα συνεχίσουμε το έργο μας και οι δυνάμεις ασφαλείας θα είναι στο πλευρό μας» τόνισε, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η προσπάθεια κάποιων ατόμων να διχάσουν τη χώρα, συνεχίζεται στο νότιο τμήμα της Τουρκίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα