Ομπάμα: Η συνεργασία ΗΠΑ – Τουρκίας για την τρομοκρατία πρέπει να συνεχιστεί

Οι δύο χώρες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις στο θέμα της τρομοκρατίας και υπάρχει ακόμα ανάγκη για στενή συνεργασία επάνω σε αυτό το ζήτημα, είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος μετά τη σύγκλιση του συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο

Η συνεργασία ΗΠΑ – Τουρκίας για την τρομοκρατία πρέπει να συνεχιστεί ακόμα και την αυτή τη δύσκολη ώρα για την Τουρκία, είπε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο, ο Μπαράκ Ομπάμα προέτρεψε όλες τις

πλευρές στην Τουρκία "«α ενεργήσουν με σεβασμό στο Κράτος δικαίου» έπειτα από την απόπειρα πραξικοπήματος που σημειώθηκε χθες.

«Ο πρόεδρος και η ομάδα του εκφράζουν τη λύπη τους για την απώλεια ανθρωπίνων ζωών και υπογραμμίζουν την ζωτικής σημασίας ανάγκη όλες οι πλευρές στην Τουρκία να ενεργήσουν με σεβασμό στο Κράτος δικαίου και να αποφευχθεί οποιαδήποτε ενέργεια που θα μπορούσε να πυροδοτήσει ένα νέο κύμα βίας ή αστάθειας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Τη νύχτα, ο πρόεδρος Ομπάμα συνομίλησε με τον υπουργό Εξωτερικών Κέρι και συμφώνησαν να στηρίξουν την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση στην Τουρκία, στέλνοντας μήνυμα προς όλες τις πλευρές να αποφευχθεί η αιματοχυσία και η βία.

Τη στήριξη των ΗΠΑ εξέφρασε ο κ. Κέρι και στον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν τις ώρες που ήταν σε εξέλιξη η απόπειρα πραξικοπήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα