Χάνουν το επίδομα ανεργίας ακόμα και για ένα ημερομίσθιο το μήνα

Χωρίς επίδομα ανεργίας μένουν εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι που εργάζονται περιστασιακά, έστω κι αν αυτό αφορά σε ένα μεροκάματο το μήνα.

Σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε ο ΟΑΕΔ, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ, από 25 Μαϊου, οι επιδοτούμενοι άνεργοι δεν μπορούν πλέον να εργάζονται με περιστασιακή ή μερική απασχόληση, αλλιώς χάνουν το επίδομα.

Οι

μόνοι που εξαιρούνται είναι όσοι άνεργοι εργάζονται ήδη με μερική απασχόληση και επιδοτούνταν κατά την ημερομηνία έκδοσης της εγκυκλίου.

«Η ανάληψη εργασίας επιφέρει σε κάθε περίπτωση την αναστολή της επιδότησης λόγω ανεργίας. Κάθε άλλη οδηγία ή εγκύκλιος που έρχεται σε αντίθεση με τα ανωτέρω (π.χ. σχετικά με τη μερική ή σποραδική - εκ περιτροπής απασχόληση) καταργείται. Με βάση τις αρχές της ασφάλειας και βεβαιότητας δικαίου και της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του διοικούμενου προς τη Διοίκηση, από την παρούσα δεν επέρχεται καμία μεταβολή στις υφιστάμενες κατά την έκδοση αυτής τακτικές επιδοτήσεις λόγω ανεργίας στις οποίες εφαρμόζονται ήδη οι οδηγίες της υπ' αριθμ. 103160/28.02.91 εγκυκλίου» αναφέρει χαρακτηριστικά η εγκύκλιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα