Χαμηλότερα η Ευρώπη εν αναμονή της ΕΚΤ

Χαμηλές ταχύτητες στην Ευρώπη που μετρά απώλειες από το άνοιγμα, καθώς οι επενδυτές αντιδρούν στην πτώση της τιμής του πετρελαίου και εν αναμονή της απόφασης της ΕΚΤ για τη νομισματική της πολιτική.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε νωρίτερα πτώση 0,23% με τους περισσότερους τομείς σε αρνητικό έδαφος. Οι μεγαλύτερες απώλειες σημειώνονται στον τομέα των βασικών πόρων, με πτώση 1%. Αντιθέτως, σε θετικό έδαφος

με άνοδο 0,5% κινούνται οι μετοχές των ασφαλιστικών εταιρειών. Τις καλύτερες επιδόσεις έχει η Aviva με άνοδο το πρωί 6%, μετά την ανακοίνωση ισχυρών λειτουργικών κερδών για το σύνολο του έτους. Στην κορυφή πάντως του EuroStoxx600 βρίσκεται η μετοχή Akzo Nobel, με άνοδο 13%, μετά την απόφαση της ολλανδικής εταιρείας χημικών να απορρίψει προσφορά εξγοράς 22 δισ. δολ. από την αμερικανική PPG.

Στον αντίποδα η Domino's με πτώση 13%. Η γνωστή αλυσίδα εστίασης ανακοίνωσε την επέκτασή της στη νορβηγική αγορά και την πρόθεσή της να ανοίξει 80 νέα καταστήματα στη Βρετανία. Παράλληλα, ανακοίνωσε ετήσια κέρδη αυξημένα κατά 17% για το 2016.

Στα επιμέρους ταμπλό, ο FTSE100 με πτώση νωρίτερα 0,56%. ο DEAX στο -0,25%, ο CAC40 στο -0,24%, ο ΙΒΕΧ35 σημειώνει άνοδο 0,35%.

Το βλέμμα των επενδυτών βρίσκεται σήμερα στη Φρανκφούρτη όπου συνεδριάζει η ΕΚΤ με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι δεν θα ανακοινωθεί αύξηση των επιτοκίων. Ωστόσο, αναμένεται η ομιλία Ντράγκι για ενδείξεις σχετικά με το τι πρόκειται να πράξει αναφορικά με τη μελλοντική νομισματική πολιτική της τράπεζας.

Keywords
Τυχαία Θέματα