Πτώση στα ασιατικά χρηματιστήρια πλην Ιαπωνίας

Με απώλειες σήμερα οι ασιατικές αγορές, ενώ, την ίδια ώρα, ο κινεζικός πληθωρισμός σημείωσε αύξηση με τον ταχύτερο ρυθμό από το 2008.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών παραγωγού (PPI) έκανε άλμα κατά 7,8% τον Φεβρουάριο σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα. Αντιθέτως, οι τιμές καταναλωτή σημείωσαν επιβράδυνση σε ετήσια βάση, στο 0,8%, που είναι και ο βραδύτερος ρυθμός από τον Ιανουάριο του 2015.

Στα ταμπλό, ο Shanghai composite έκλεισε με πτώση 0,74% και ο Shenzhen compositeυποχώρησε κατά 0,73%. Στο Χονγκ Κονγκ,

ο δείκτης Hang Seng υποχώρησε κατά 1,18%.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,34%, καθώς το αδύναμο γεν έδωσε ώθηση στις αγορές, ενώ τα στοιχεια για τους μισθούς ήταν ενθαρρυντικά. Συγκεκριμένα, οι μισθοί στην Ιαπωνία αυξήθηκαν για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Ιανουάριο, καθώς ο βασικός αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 17 ετών. Οι συνολικοί μισθοί αυξήθηκαν 0,5% σε ετήσια βάση, το ίδιο ποσοστό ανάπτυξης που κατέγραψαν τον Δεκέμβριο. Οι βασικοί μισθοί αυξήθηκαν 0,8%, που αποτελεί τον ταχύτερο ρυθμό μηνιαίας αύξησης από τον Μάρτιο του 2000. Οι οικονομολόγοι βλέπουν τους μισθούς ως βασικό δείκτη για το πώς λειτουργούν οι οικονομικές πολιτικές του πρωθυπουργού.

Στην Αυστραλία, ο ASX 200 έκλεισε με πτώση 0,32%, με τις μεγαλύτερες απώλειες στην ενέργεια (-1,13%) και τις πρώτες ύλες (-2,62%).

Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης Kospi έκλεισε με απώλειες 0,21%.

Στην αγορά πετρελαίου, κατά τη διάρκεια των συναλλαγών στα αμερικανικά χρηματιστήρια, το αργό σημείωσε πτώση άνω του 5% , μετά τα στοιχεία που έδειξαν αύξηση σε επίπεδα ρεκόρ από τα αμερικανικά διυλιστήρια. Συγκεκριμένα, η παραγωγή αυξήθηκε στα 8,2 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα έναντι προσδοκιών για 2 εκατ. βαρέλια. Ωστόσο, ο μαύρος χρυσός ανέκαμψε στην Ασία, με το αργό WTI να σκαρφαλώνει στα 50,60 δολ/βαρέλια, ενώ ο διεθνής δείκτης του μπρεντ ενισχύθηκε κατά 0,83% στα 53,55 δολ/βαρέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα