Χαλυβουργία-ΕΡΤ και γιατί ο Τσίπρας θα εισάγει κάγκελα

Κάθε έξι μήνες η χώρα – και όχι η κυβέρνηση όπως πιστεύουν λανθασμένα στον Σύριζα - “τρώει” μια γερή σφαλιάρα.

Τα όσα περιέλαβε λοιπόν η έκθεση του κ. Paul Thomsen για χρηματοδοτικά κενά κλπ ήταν αρκετά για να δημιουργήσουν επιφυλάξεις στους ξένους επενδυτές.

Δεν είναι, όμως, μόνο οι τράπεζες που δέχονται τις πιέσεις, αλλά κυρίως οι άνθρωποι – όπως οι 45 οικογένειες των ανθρώπων που απολύθηκαν απο την Χαλυβουργία Ελλάδος.

Επί δυο χρόνια η ηγεσία

του ΥΠΕΚΑ υπόσχεται φθηνό ρεύμα και μέτρα για την βιομηχανία, αλλά το αποτέλεσμα ήταν μόνο κάτι τιμολόγια.

Αναγκάστηκε μέχρι ο ίδιος ο πρωθυπουργός να ανακοινώσει δημόσια την θέση του για το ρεύμα. Αν προσθέσουμε ορισμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες του περασμένου αιώνα, αλλά και ορισμένες ευθύνες της διοίκησης της εταορείας και ήλθε το θλιβερό αποτέλεσμα. ( σ. Σ στο όλο θέμα συνδρομή έχουν και μερικοί τεχνικοί υπάλληλοι της Τροϊκα στην ενέργεια )

Αυτοί λοιπόν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα πήγαν άκλαφτοι, γιατί δεν έχουν να προσφέρουν κάτι στην αριστερά παρά μόνο ροζιασμένα χέρια. Δεν μοιάζουν σε τίποτα με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ κλπ.
Οι πρώτοι είναι θέμα “Δημοκρατίας” και οι δεύτεροι τι θέμα είναι άραγε ; Δεν είναι θέμα Δημοκρατίας ότι ένα μονοπώλιο και μια στρεβλωμένη αγορά ενέργειας που κλείνει τα εργοστάσια ;
Που καταλήγουμε πάλι ; Στην μιζέρια και στις ανακοινώσεις του Σύριζα “ Θα ξανανοίξουμε την ΕΡΤ”, “την Δημοτική Αστυνομία”

Όσοι λοιπόν είναι πιο νέοι απογοητεύονται πικρά και ψάχνουν διέξοδο καθημερινά.

Και οι Έλληνες είναι καταδικασμένοι να ακούνε τα τσιτάτα τις καθημερινές μιζέριες μιας θολής κεντροαριστεράς, της αριστεράς ή της Σοσιαλδημοκρατίας.

Μια μεγάλη μάζα που συνωθείται πίσω απο την “αριστερά” και θεωρεί αναφαίρετο δικαίωμα της την δουλειά μόνο στο δημόσιο. Διότι δεν μπορούμε να ρισκάρουμε. Να μην αφήσουμε τον Έλληνα να δημιουργήσει, να σκεφθεί, να πουλήσει κάτι.


Έστω χαρτομάντηλα. Όλοι περιχαρακωμένοι στα κάγκελα της ΕΡΤ ή της κάθε ΕΡΤ. Αλλα όσοι δεν γνωρίζουν και εκείνα τα κάγκελα, από χάλυβα ήταν φτιαγμένα. Τώρα τα κάγκελα θα εισαχθούν από το εξωτερικό κ. Τσίπρα γιατί κλείνουν οι χαλυβουργίες.

Blogger Δημήτρης Παφίλας
Keywords
Τυχαία Θέματα