Χαλαρώνει η λαβή του Ερντογάν στην Τουρκία, ακόμα και στην ιδιαίτερη πατρίδα του

Με τις πιο κρίσιμες εκλογές στην τουρκική ιστορία να απέχουν μόνο λίγες ημέρες μακριά, δεν υπάρχει πουθενά καλύτερη προβολή του προέδρου Recep Tayyip Erdogan στη χώρα από ό, τι στα εδάφη από τα οποία απευθύνει τις δημόσιες ομιλίες του. Στην απόσταση 20 χιλιομέτρων από τη Rize στην Guneysu, πατρίδα του Erdogan, μια πόλη σκαρφαλωμένη στους καταπράσινους

λόφους που βλέπουν στο Πανεπιστήμιο Recep Tayyip Erdogan, η παρουσία του κυριαρχεί στο τοπίο.

Κατά μήκος της εθνικής οδού που αγκαλιάζει την ακτή, η εικόνα του Erdogan εμφανίζεται σχεδόν σε κάθε σημείο που έχει φως, και τα πανό που απεικονίζουν εκτυπώσεις του προσώπου του είναι στερεωμένα σε μπαλκόνια και στέγες διάσπαρτα σε όλο το δρόμο, όπου φτάνει το βλέμμα. Ένα υπερμέγεθες πορτρέτο βρίσκεται πάνω σε ένα ψηλό κοντάρι κατά μήκος του κεντρικού δρόμου της πόλης, σαν να χαιρετίζει τους επισκέπτες που κάνουν προσκύνημα στον τόπο γέννησής του.

Ωστόσο, ακόμα και κάτω από τις φανταστικές οθόνες, υποφώσκει μια σειρά από δυσαρέσκειες, μια αυξανόμενη οικονομική ανησυχία και μια αίσθηση ότι μετά από πέντε συναπτά έτη απομείωσης του νομίσματος και αυξανόμενου κόστους δανεισμού, τα πράγματα μπορεί να μην κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση πια. Μετά από 16 χρόνια στην εξουσία, και παρά τον σχεδόν πλήρη έλεγχο που ασκεί πάνω στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η τύχη του Erdogan εξακολουθεί να παραμένει αμφίρροπη, εν όψει της κάλπης της 24ης Ιουνίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα