Ανοδικά οι ευρωαγορές - Στο «κόκκινο» οι αυτοκινητοβιομηχανίες

Σε θετικό πρόσημο κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές σε αντίθεση με τις πιέσεις που εκδηλώνονται στην αγορά πετρελαίου εν αναμονή της αυριανής συνεδρίασης του ΟΠΕΚ που αναμένεται ότι θα αποφασίσει την αύξηση της παραγωγής μαύρου χρυσού.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωνε νωρίτερα άνοδο 0,20% στις 385,84 μονάδες, με τους περισσότερους κλάδους σε θετικό έδαφος.

Στο Λονδίνο ο FTSE100 με άνοδο 0,26%, στη Φρανκφούρτη ο DAX

με πτώση 0,24%, στο Παρίσι ο CAC4 με άνοδο 0,06%, στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί 0,23%, ενώ στη Μαδρίτη ο IBEX35 οριακά ανοδικά 0,01%.

Τα μεγαλύτερα κέρδη καταγράφονται στις μετοχές του κλάδου υγείας με άνοδο 1% εν μέσω ειδήσεων για νέες δοκιμές φαρμάκων. Η δανέζικη Novo Nordisk σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο (σχεδόν 5%) μετά την ανακοίνωση ότι ολοκλήρωσε με επιτυχία τις νέες δοκιμές σε ένα σκεύασμα για τον διαβήτη.

Στον αντίποδα οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών που σημειώνουν απώλειες 1,7% μετά την είδηση ότι οι μεγάλες γερμανικές εταιρείες στηρίζουν τη λύση της κατάργησης των δασμών εισαγωγής μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ. Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, σε μια προσπάθεια να βρουν μια φιλική λύση στον επαπειλούμενο εμπορικό πόλεμο, το Βερολίνο σκέφτεται το ενδεχόμενο κατάργησης των δασμών 10% της ΕΕ επί των αμνεριανικών εισαγωγών. Οι μετοχές της Daimler, της BMW και της Porsche σημείωσαν όλες πτώση 1%.

Τα βλέμματα όλων στρέφονται στη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ που λαμβάνει χώρα στη Βιέννη. Οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες εμφανίζονται να κλίνουν σε συμφωνία για αύξηση της παραγωγής, αν και η τελική απόφαση δεν αναμένεται νωρίτερα από αύριο Παρασκευή.

Στο μεταξύ, η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, ενώ αναμένεται να τεθεί και το χρονοδιάγραμμα αύξησης των επιτοκίων έως τον Αύγουστο.

Η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας SNB διατήρησε αμετάβλητο το επιτόκιο καταθέσεων στο -0,75%

Keywords
Τυχαία Θέματα