Μπύρα από σύκα Κύμης και τα στρέμματα της Κάρλας

Ο Νικήτας Πρίντζος, επικεφαλής της τόσο επιτυχημένης συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ από το Βόλο, πριν 1 και πλέον χρόνο ζήτησε από τις αρμόδιες αρχές την παραχώρηση μιας ακαλλιέργητης έκτασης – 12 χιλιάδες στρέμματα- στην περιοχή της αποξηραμένης λίμνης Κάρλας προκειμένου με δική τους ευθύνη (συμπεριλαμβανομένων και του κόστους της όλης προσπάθειας) να υπάρξει καλλιέργεια και παραγωγή ζωοτροφών.

Κανείς από τους αρμοδίους δεν απάντησε, κανένας βουλευτής δεν έφερε το αίτημα στη Βουλή,

κανείς τοπικός ή περιφερειακός άρχοντας δεν πήρε ή στήριξε πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Πρίντζος δεν είναι σπουδαγμένος manager με πτυχία κλπ, είναι όμως και παραμένει αγρότης - συνεταιριστής (20χρόνια επικεφαλής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου) που έχει μια πολύ καλή γνώση της αγοράς όπως αυτή διαμορφώνεται σε καθημερινό επίπεδο.

Ο Σοφοκλής Παναγιώτου, χημικός – οινόλογος, Πρόεδρος της μικροζυθοποιίας SEPTEM, μπορεί κάλλιστα να αφηγηθεί στα γρήγορα τις απίστευτες – σχεδόν απαγορευτικές - καταστάσεις που ισχύουν για την παραγωγή εν Ελλάδι μιας μπύρας με φρούτα. Ο ίδιος λόγω γεωγραφικής γειτονίας έχει στα σχέδια του να φτιάξει μια μπύρα με σύκα Κύμης – μια μπύρα για πολύ εξειδικευμένα γούστα - το έψαξε λοιπόν και είδε ότι ο θεσμικός λαβύρινθος αποτρέπει κάθε νέα, έξυπνη, δημιουργική και παραγωγική προσπάθεια.

Τα δύο αυτά παραδείγματα ακούστηκαν χτες σε εκδήλωση που οργάνωσε το Ποτάμι στην Αθήνα και είχε ως θέμα την αντιμετώπιση από την κυβέρνηση Τσίπρα της δημιουργικής - παραγωγικής Ελλάδας που ζει και δουλεύει στη Περιφέρεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα