Μπλανσάρ: Απαραίτητη η διαγραφή του ελληνικού χρέους

Πεπεισμένος πως η Ελλάδα χρειάζεται μια γενναία διαγραφή του χρέος της δηλώνει ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Ολιβιέρ Μπλανσάρ σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Les Echos, ακολουθώντας την γραμμή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Δεν είμαι πια στο ΔΝΤ,

αλλά παραμένω στην ίδια γραμμή με αυτόν. Μια διαγραφή του ελληνικού χρέους είναι απαραίτητη σήμερα. Γενικότερα, η Ευρώπη πρέπει να εξετάσει το γεγονός ότι ο κ Τσίπρας θα κάνει τα αναμενόμενα και τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και ότι είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη. Είναι ανώφελο να τον αναγκάσουν να τις εφαρμόσει στο υφιστάμενο οικονομικό περιβάλλον, δεν έχει λάβει τέτοια εντολή από τον ελληνικό λαό. Είναι ανώφελο να τον αναγκάσει να φτάσει με κάθε κόστος στο δημοσιονομικό πλεόνασμα του 3,5% του ΑΕΠ, εάν αυτό σκοτώνει βραχυπρόθεσμη την ανάπτυξη. Να είστε υπομονετικοί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ολιβιέρ Μπλανσάρ.

Παράλληλα, επισήμανε πως στην Ελλάδα πρέπει να εφαρμοστεί το παράδειγμα της Ισπανίας.

Στην Ισπανία, την ημέρα που ήρθε ανάπτυξη όλοι άρχισαν να μιλούν για «ισπανικό θαύμα». Η δραστηριότητα παρέμεινε αρκετά χαμηλά στην αρχή, και το ποσοστό ανεργίας κοντά στο 25%. Αλλά το κλίμα αυτό άλλαξε εντελώς στη χώρα. Δημιουργήθηκε μια νέα δυναμική. Το ίδιο πρέπει αν γίνει και στην Ελλάδα υποστήριξε ο κ. Μπλανσάρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα