Κέρδη στη Wall Street – Άνοδος για ενεργειακούς τίτλους

Με θετικό πρόσημο κινείται η αμερικανική αγορά, καθώς ο S&P 500 βρίσκεται κοντά σε ιστορικό υψηλό και με τη βοήθεια μετοχών ενεργειακών ομίλων, καθώς το πετρέλαιο άγγιξε το υψηλότερο επίπεδο οκτώ μηνών.

Κέρδη άνω του 1% για τις μετοχές των Chevron και Exxon Mobil, ενώ στον αντίποδα ο κλάδος υπηρεσιών υγείας είναι ο μοναδικός που κινείται πτωτικά, με τη μετοχή της Biogen να αποδυναμώνεται 11%.

«Βουτιά» 7,4% για τον τίτλο

της Ralph Lauren, μετά την εκτίμηση ότι τα έσοδά της θα κινηθούν φέτος πτωτικά.
Άνοδο 0,37% σημειώνει ο Dow Jones φθάνοντας στο επίπεδο των 17.985 μονάδων, με τον S&P 500 να κινείται κατά 0,24% υψηλότερα στις 2.114 μονάδες, ενώ κέρδη της τάξης του 0,03% καταγράφει ο Nasdaq στις 4.970 μονάδες.

«Νομίζω ότι αυτό που συμβαίνει σε όλες τις αγορές είναι η αντίδραση στις χθεσινές δηλώσεις της Τζάνετ Γέλεν», εκτιμά ο Ryan Larson, επικεφαλής αμερικανικών επενδύσεων στην RBC Global Asset Management.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, η παραγωγικότητα α' τριμήνου ενισχύθηκε κατά 0,6%, ενώ το κόστος ανά μονάδα εργασίας σημείωσε αύξηση 4,5%.

Πτωτική κίνηση για τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, με αυτή του 2ετούς να διαμορφώνεται στο 0,78% και του 10ετούς να φθάνει στο 1,71%.

Στο δύο προς ένα το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών στο NYSE, με τον δείκτη «φόβου» VIX να διαμορφώνεται κοντά στο 13,5.

Keywords
Τυχαία Θέματα