Αρουραίοι

Βρε τρισάθλιε αρουραίε! Βρε πανάθλιε υποκριτή και ρεμπεσκέ. Αμ και το ΦΠΑ γουστάρεις να το σουφρώνεις.

Αμ από πάνω ωρύεσαι για το κούρεμα των επικουρικών. Αμ φοροδιαφεύγεις ασυστόλως. Αμ καταριέριέσαι την ώρα που η Ψωροκώσταινα οριζοντιώθηκε κάτω από το μικροσκόπιο του Σόιμπλε και της Λαγκάρντ. Τι από τα δύο είσαι; Και τα δύο είσαι. Και απατεώνας και υποκριτής!

Sorry για τον

θυμό μου αλλά μόλις διάβασα για την φρέσκια κομπίνα χιλιάδων καταστηματαρχών-ιδιαιτέρως της πάμπτωχης Μυκόνου-που μέσα στον οίστρο της αδιόρθωτης και απαράμιλλης εφευρετικότητάς τους, κατάφεραν το εξής ρεκόρ. Τα μηχανάκια, τα λεγόμενα POS, είναι μεν συνδεδεμένα με τις τράπεζες. Προκειμένου φυσικά να εγκρίνεται το ποσό του πελάτη. Από την άλλη τα έχουν αποσνδέσει από την Γενική Γραμματεία Εσόδων!

Αποτέλεσμα; Στην τσέπη τους το 24%. Σα να είναι δικό τους. Ο πελάτης πληρώνει τον φόρο και ο τάδε μικροαπατεώνας η μεγαλοαπατεώνας, το βάζει στην τσέπη του!

Θα μου πείτε ότι το κράτος πρέπει να ελέγχει. Πολύ σωστά. Αλλά πόσους να ελέγχει; Ολους; Δηλαδή σε κάθε επιχείρηση να τοποθετείται, επί 24ωρου βάσεως, από ένας εφοριακός. Και μάλιστα αδιάφθορος! Τέτοιος και τόσος παραλογισμός!

Θα μου πείτε να πέφτουν βαριές καμπάνες. Εδώ συμφωνώ και πλειοδοτώ. Οποιος τσεπώνει λεφτά του δημόσιου κορβανά να υφίσταται την μεγαλύτερη των ποινών. Δηλαδή ρολά για ολόκληρη την τουριστική περίοδο!

Μόνο έτσι θα βάλουν μυαλό. Μόνο έτσι θα αυξηθούν τα έσοδα. Μόνο έτσι θα αποκατασταθεί μια σχετική νομιμότητα! Και κάτι ακόμα. Ολοι αυτοί οι αρουραίοι που παριστάνουν τους πατριώτες, που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την κατάντια της πατρίδας και που διακρώς πιπιλίζουν την ίδια καραμέλα, διαθέτουν το χάρισμα να κατηγορούν τους άλλους για παραβατικότητα. Ας πούμε τους μπαχαλάκηδες των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα!

Θυμίζω ακόμα ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ευρώπης που το 55% των πολιτών της απαλλάσσονται από φορολογία. Επειδή, φυσικά δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα. Στην Ευρώπη ο μέσος όρος είναι της τάξεως του 7%!

Με απλά λόγια σαραντάπεντε στους εκατό πληρώνουν θέλουν δεν θέλουν. Αυτοί συντηρούν τον κρατικό κορβανά. Αυτοί είναι τα υποζύγια. Αυτοί τα κορίδα και τα θύματα!

Και τέλος. Ανεξάρτητα από το κόμμα που κυβερνάει τον τόπο. Ανεξάρτητα από Τσίπρα, Μητσοτάκη, Σαμαρά. Οποιος και να ήταν στο τιμόνι της χώρας. Από που θα βρεθούν τα λεφτά για την προστασία των συνταξιούχων; Από τον τοίχο; Μπας και θα μας τα δώσει η Μέρκελ για την ψυχή της μάνας της;

Εξακολουθώ να πιστεύω στην προσωπική ευθύνη του καθενός. Εξακολουθώ να πιστεύω στο στοιχειώδες κριτήριο του πατριωτισμού. Πως δηλαδή θα εξέλθει η Ελλάδα από το τούνελ; Οσο μας κλέβουν οι πονηροί και οι αετονύχηδες, τόσο βουλιάζουμε στο τέλμα μιας περιδίνησης μοναδικής!

Εσύ που κλέβεις είσαι ένοχος. Εσύ που σουφρώνεις το ΦΠΑ είσαι ένοχος εσχάτης προδοσίας. Εσύ «δολοφονείς» κάθε ελπίδα από τη νέα γενιά. Εσύ ο τζάμπα μάγκας, εμείς η τραγωδία!

Keywords
Τυχαία Θέματα