Αυτός είναι ο ακροδεξιός, ξενοφοβικός Ρώσος πολιτικός που υποστηρίζει τον Τραμπ

Για πάνω από δυόμισι δεκαετίες, το μήνυμα της ξενοφοβίας και του νατιοναλισμού του Vladimir Zhirinovsky τον έχει κρατήσει στο προσκήνιο της πολιτικής σκηνής της Ρωσίας. Με την άνοδο του Donald Trump, ο ίδιος βλέπει την ευκαιρία να παγκοσμιοποιήσει την ιδέα του.

«Όλοι θα έβγαιναν κερδισμένοι από έναν άξονα Ουάσινγκτον-Μόσχας», είπε ο Zhirinovsky σε συνέντευξή του από τη ρωσική Δούμα.

Ο Putin δεν έχει εκφραστεί ανοιχτά για τις συμπάθειές του ως

προς την Προεδρεία των ΗΠΑ και τις εκλογές, αλλά έχει υποστηρίξει τη θέληση του Trump να βελτιώσει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Παρόλα αυτά, ο Zhirinovsky, ηγέτης του κόμματός του, ο οποίος είχε φιλικές σχέσεις με Quaddafi και Ηussein, δεν μετρά τα λόγια του όσον αφορά τον Trump.

«Κάνει τα πάντα σωστά», ανέφερε ο Ρώσος πολιτικός, υπογραμμίζοντας τις βλέψεις του ομολόγου του για το χτίσιμο τείχους μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικό.

Ο Zhirinovsky είναι ο ίδιος που έχει πει πως οι πρώην Σοβιετικές χώρες στη Βαλτική είτε θα γίνουν κομμάτι της Ρωσίας είτε θα καταστραφούν. Επίσης έχει υποστηρίξει την ένοπλη έφοδο και την κατάληψη της Αλάσκα από τις ΗΠΑ, ενώ μιλώντας για την «επικίνδυνη επιλογή» της Hillary Clinton, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «έχουμε ένα υποβρύχιο ικανό να καταστρέψει την Ουάσινγκτον με ένα μόλις πύραυλο».

Keywords
Τυχαία Θέματα