Αρνητικά πρόσημα στην Ευρώπη

Με πτώση άνοιξαν οι ευρωπαϊκές αγορές στον απόηχο των απωλειών που σημείωσαν νωρίτερα στις ασιατικές αγορές, ενώ την ίδια ώρα το ευρώ σημειώνει τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο μηνών έναντι του δολαρίου., χάρη στα θετικά στοιχεία για την επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γερμανία, αλλά και τις αυξημένες ελπίδες ότι η πολιτική κρίση στη χώρα μπορεί να επιλυθεί.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx600 με πτώση 0,21% λίγο μετά το άνοιγμα, με τους περισσότερους κλάδους και τους μεγαλύτερους δείκτες σε αρνητικό έδαφος, καταβάλλοντας ωστόσο προσπάθειες αντίδρασης.

Στο Λονδίνο πριν λίγο, ο FTSE100

-0,01%, στη Φρανκφούρτη ο DAX +0,01%, στο Παρίσι, ο CAC40 +0,03%, ο ιταλικός FTSE MIB +0,04% και στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ35 +0,46%.
Το ευρώ πριν λίγο αναρριχήθηκε στα 1,1944 δολ. με άνοδο 0,12%, διατηρώντας τα υψηλά δύο μηνών από την περασμένη εβδομάδα


Νωρίτερα στην Ασία,οι μετοχές υποχώρησαν από τα υψηλά δεκαετίας που είδαμε την περασμένη εβδομάδα, λόγω της αδύναμης εικόνας στα ταμπλό της Κίνας και της Νότιας Κορέας. Οι μετοχές εξαιρουμένης της Ιαπωνίας σημείωσαν πτώση 0,65% ενώ οι γενικοί δείκτες σε Πεκίνο και Σεούλ υποχώρησαν άνω του 2%. Οι ασιατικές μετοχές φαίνεται πως έχασαν έδαφος σήμερα Δευτέρα και λόγω των ανησυχιών για νέα σημαντικά οικονομικά στοιχεία που θα δουν το φως της δημοσιότητας εντός της εβδομάδας.

Στην αγορά εμπορευμάτων, οι τιμές του πετρελαίου με μικρή πτώση, μετά τα υψηλά δύο ετών που έφτασαν πριν από μερικές ημέρες, λόγω των προσδοκιών για αυξημένη παραγωγή στις ΗΠΑ. ΟΙ απώλειες πάντως περιορίστηκαν λόγω των εκτιμήσεων ότι ο ΟΠΕΚ στη συνάντηση της Πέμπτης θα επεκτείνει τη μείωση της παραγωγής εντός της εβδομάδας που διανύουμε.

Το διεθνούς προέλευσης μπρεντ διαπραγματεύεται στα 63,85 δολ/βαρέλι με πτώση 0,02% ενώ το αμερικανικό αργό είναι στα 58,69 δολάρια το βαρέλι με πτώση 0,44%.

Keywords
Τυχαία Θέματα