Άρειος Πάγος: Αθώοι οι τέσσερις ειδικοί φρουροί για τον θάνατο του Ν. Σακελλίωνα

Καλώς το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων απάλλαξε τέσσερις ειδικούς φρουρούς που κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία εξ αμελείας του νεαρού 24χρονου ομογενούς Νίκου Σακελλίωνα, τον Μάιο του 2008 στην οδό Αναξαγόρα.

Αυτό έκρινε το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου και απέρριψε την αναίρεση που είχε ασκηθεί από την Εισαγγελία του Ανωτάτου Δικαστηρίου κατά της αθωωτικής απόφασης,

Σύμφωνα με την ομόφωνη εφετειακή απόφαση οι ειδικοί φρουροί (ο ένας ήταν τότε δόκιμος ειδικός φρουρός) Γιώργος Πανέλας, Χαράλαμπος Βαϊτσούδης, Χαράλαμπος Παπαναστασίου και Μαρία Μουστέλη, δεν ευθυνόντουσαν

για τον θάνατο του Νίκου Σακελλίωνα.

'Όπως είχε περιγράψει αυτόπτης μάρτυρας, κατά την ακροαματική διαδικασία της δίκης, ο οποίος είχε καταγράψει τη σκηνή με το κινητό του τηλέφωνο, ο νεαρός ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικούς στην προσπάθειά τους να τον συλλάβουν και τελικά κατέρρευσε στα χέρια τους.

Όμως, στην προσπάθεια των ειδικών φρουρών να συλλάβουν το Νίκο Σακελλίωνα εκείνος έβαλε στο στόμα του ένα σακουλάκι με ναρκωτική ουσία και πάνω στην προσπάθεια σύλληψής του, το κατάπιε με αποτέλεσμα να επέλθει απόφραξη του φάρυγγα και στην συνέχεια ο θάνατός του.

Ο πατέρας του 24χρόνου, Δημήτρης Σακελλίωνας υποστήριξε ότι ο γιος του δεν ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου είχε ασκήσει αναίρεση κατά της αθωωτικής απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων για έλλειψη ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας, αλλά και για ασάφειες της αθωωτικής απόφασης.

Αντίθετα, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκρινε ότι η αθωωτική απόφαση έχει πλήρη, ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία και απέρριψε την αίτηση αναίρεσης.

πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα