Ποιο είναι το επόμενο γεγονός που μπορεί να ταράξει τις αγορές;

Μπορεί να έχουν περάσει μόνο μερικές ημέρες που μπήκε το 2016, ωστόσο ήδη έχει αποδειχτεί πως θα είναι ένα δύσκολο έτος για τους επενδυτές.

Η πτώση των τιμών του πετρελαίου και η επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης είναι μόνο μερικά γεγονότα τα οποία αναμένεται να επηρεάσουν σημαντικά τις αγορές φέτος. Υπάρχει όμως ένα ακόμα γεγονός το οποίο πιθανότατα να έχει ακόμα μεγαλύτερη επίπτωση στις αγορές. Πρόκειται για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές

σύμφωνα με τον Jeff Hirsch, αρχισυντάκτη του "Stock Trader's Almanac" ένα δημοφιλές μέσο για επενδύσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Όπως παρατηρεί, οι αγορές τείνουν να καταγράφουν πτώση κατά το τελευταίο έτος της δεύτερης θητείας ενός προέδρου. Η χειρότερη πτώση καταγράφηκε στην τελευταία θητεία του George W. Bush, το 2008, όταν η αγορά κατέγραψε πτώση περίπου 41%.

Αυτή η αβεβαιότητα που υπάρχει για το ποιος θα είναι ο επόμενος Αμερικανός πρόεδρος δεν αρέσει καθόλου στις αγορές, επισημαίνει ο Jeff Hirsch στο CNBC και αυτή η αβεβαιότητα γίνεται ακόμα πιο αισθητή προς το τέλος της δεύτερης θητείας ενός προέδρου.

Δώστε προσοχή τον Αύγουστο

Η περίοδος 31 Ιουλίου με 31 Οκτωβρίου αναμένεται να είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Όπως υποστηρίζει ο Jeff Hirsch εάν οι μετοχές αρχίσουν να ανεβαίνουν τότε, οι επενδυτές θα έχουν στο μυαλό τους ότι το τωρινό κόμμα, δηλαδή οι Δημοκράτες θα είναι αυτοί που θα νικήσουν, ενώ αν αρχίσουν να υποχωρούν τότε αυτό θα αποτελεί ένδειξη πως πιθανότατα ένα νέο κόμμα θα αναλάβει την εξουσία, κάτι που επίσης δημιουργεί αβεβαιότητα αλλά αυτή τη φορά για το μέλλον της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα