Απορρίπτει την πρόταση του Ιατρικού για το ΥΓΕΙΑ η ΜIG

του Δημήτρη Παφίλα

Απορρίπτει, ως «εχθρική», την προαιρετική Δημόσια Πρόταση για το νοσοκομείο Υγεία η ΜIG καθώς αναφέρει ότι, δεν προτίθεται να πωλήσει ουδεμία μετοχή από το ποσοστό που ελέγχει. Η εταιρεία, όπως προσθέτει, έχει εμπιστοσύνη στις προοπτικές του Υγεια, ως κυρίαρχης εταιρείας στον χώρο της ιδιωτικής υγείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της MIG έχει

ως εξής : «Σε σχέση με τη Δημόσια Πρόταση της «Γ. Αποστολόπουλος Εταιρεία Συμμετοχών Α.Ε.» για την απόκτηση ποσοστού έως 30% των μετοχών της «Δ.Θ.Κ.Α. Υγεία Α.Ε.» (εφεξής το «ΥΓΕΙΑ»), η MIG ανακοινώνει προς το επενδυτικό κοινό τα ακόλουθα: Η MIG που κατέχει σήμερα το 70,38% των μετοχών και ασκεί τον αποκλειστικό έλεγχο του ΥΓΕΙΑ δεν προτίθεται να προβεί στην πώληση ουδεμίας μετοχής.
Η Διοίκηση της MIG έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις προοπτικές του ΥΓΕΙΑ και στη δυνατότητά του να αποτελεί σήμερα και στο μέλλον τον κυρίαρχο πυλώνα στο χώρο της Ιδιωτικής Υγείας στην Ελλάδα

Τι θα συμβεί απο εδω και πέρα

Η εταιρεία συμμετοχών «Γ. Αποστολόπουλος» σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr, έχει ως συμμάχους ξένα funds που κατέχουν μετοχές και στοχεύει στις ελεύθερες μετοχές της διασποράς του Υγεία (29,62%). Η προσφορά πιθανότατα να γίνει δεκτή και απο ορισμένους Έλληνες θεσμικούς, αλλά γενικά η συγκέντρωση του 30% θεωρείται δύσκολη. Σήμερα ήδη πωλήθηκαν και διακινήθηκαν στο χρηματιστήριο σχεδόν το 1,01% των συνολικών μετοχών της εταιρείας.

Όμως, δεδομένου του ενδιαφέροντος που υπάρχει στο χώρο της ιδιωτικής υγείας απο ξένους ομίλους δεν αποκλείεται μια νέα αντιπρόταση με υψηλότερο τίμημα απο την σημερινή πρόταση.

Από την άλλη πλευρά η ΜIG, όπως τονίζει, θα συνεχίσει τον σχεδιασμό της για το το νοσοκομείο, όπως αποτυπώθηκε ήδη και στο υψηλό Ebidta του 9μηνου το οποίο ανήλθε στα 23 εκατ. Ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Απορρίπτει, Ιατρικού, ΥΓΕΙΑ, ΜIG,aporriptei, iatrikou, ygeia, mIG