Απόπειρα αναγέννησης της ισπανικής El Mundo με «καθαρές» ειδήσεις

Ο μεγιστάνας των media, Urbano Cairo, σχεδιάζει την αναγέννηση της ζημιογόνας ισπανικής εφημερίδας El Mundo, δίνοντας έμφαση στις «ξερές» ειδήσεις έναντι των σχολίων, αλλά και της μείωσης δαπανών. Σε αυτό το πλαίσιο επιστρατεύει ένα νέο πρόσωπο για τη θέση του διευθυντή σύνταξης.

Ο Cairo, πρόεδρος του ιταλικού ομίλου RCS Mediagroup SpA, ανέφερε ότι η εφημερίδα μπορεί να γίνει πιο ελκυστική,

πιο «πικάντικη» και ακολούθως πιο επικερδής υπό τις εντολές του δ/ντή σύνταξης, Francisco Rosell. Πρόκειται για έναν πρώην δημοσιογράφο που τα τελευταία δύο χρόνια ήταν στην Unidad Editorial, την ισπανική μονάδα της RCS. Τον περασμένο μήνα ο Rosell αντικατέστησε τον Pedro Cuartango, που ήταν προσωρινός δ/ντής σύνταξης από τότε που ο Cairo απέκτησε την RCS στα μέσα του 2016, μετά από έναν «πόλεμο» προσφορών που κράτησε τέσσερις μήνες.

«Μπορούμε να βελτιώσουμε την El Mundo», ανέφερε ο Cairo σε τηλεφωνική του συνέντευξη. «Θα είναι καλύτερο να μην ξεκινάμε με πέντε σελίδες σχόλια, καθώς προσωπικά προτιμώ τις ειδήσεις. Καλά είναι και τα σχόλια, όχι όμως για να μπαίνουν στις πρώτε σελίδες μιας εφημερίδας».

Αυτό θα αποτελέσει και μια ριζική αλλαγή για τη φυσιογνωμία της El Mundo, μιας από τις εφημερίδες της Ισπανίας με τη μεγαλύτερη επιρροή, μαζί με την ανταγωνιστική El Pais.

Σημειώνεται ότι ο Cairo είχε θητεύσει προσωπικός βοηθός του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας και μεγιστάνα των media, Silvio Berlusconi, κατά τη δεκαετία των 80s και αναφέρει ότι μπορεί να επαναλάβει την επιτυχία που είχε στα χέρια του τόσο η Corriere della Sera, όσο και η αθλητική ταμπλόιντ Gazzetta della Sport.

Η RCS ανακοίνωσε κέρδη 3,5 εκατ. ευρώ το 2016, αντιστρέφοντας ζημιές ύψους 176 εκατ. ευρώ το 2015, καθώς ο Cairo προχώρησε σε επιθετική μείωση δαπανών. Η μετοχή ενισχύθηκε πάνω από 80% τον τελευταίο χρόνο, δίνοντας στην RCS αγοραία αξία 716 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα