Credit Suisse: Αναμόρφωση με αμκ 3,8 δισ. ευρώ

Οι επενδυτές της Credit Suisse συμφώνησαν να προχωρήσουν στην αγορά του 99,2% των μετοχών που τέθηκαν προς πώληση στο πλαίσιοπροσφοράς μετατρέψιμων ομολογιών, παρέχοντας κεφάλαια ύψους 4,1 δισ. ελβετικών φράγκων ή 3,85 δισ. ευρώ που θα βοηθήσει το πλάνο αναμόρφωσης της τράπεζας που έχει θέσει ως στόχο ο CEO της, Tidjane Thiam.

Η Credit Suisse σχεδιάζει να πουλήσει αδιάθετες μετοχές στην αγορά, ανέφερε σε ανακοίνωσή της

η ελβετική τράπεζα μετά το χθεσινό κλείσιμο. Οι μετοχές διατίθενται προς 10,8 φράγκα έκαστη. Η τράπεζα υποχώρησε έως και 0,5% στα 13,19 φράγκα και νωρίτερα η μετοχή διαπραγματευόταν στα 13,24 φράγκα στο χρηματιστήριο της Ζυρίχης.

Τα κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν κατά τη δεύτερη έκδοση μετατρέψιμου ομολόγου από τότε που ανέλαβε τα ηνία ο Thiam στα μέσα του 2015, θα χρησιμοποιηθούν για το πλάνο αναμόρφωσης και επέκτασης του τομέα διαχείρισης πλούτου, όπως ο ίδιος είπε στους μετόχους τον περασμένο μήνα. Τον Απρίλιο, ο όμιλος Credit Suisse εγκατέλειψε τα σχέδια να εισαγάγει στο χρηματιστήριο μέρος της κερδοφόρας ελβετικής τράπεζας υπό την πίεση των επενδυτών που προτίμησαν τη λύση απευθείας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα