Απώλειες στο Τόκιο μετά την ενίσχυση του γεν - Κάτω από τα ‎¥100 το δολάριο

Μεικτά πρόσημα στην Ασία για δεύτερη μέρα, με το χρηματιστήριο του Τόκιο να «ξεχωρίζει» πτωτικά, εξαιτίας της ενίσχυσης του γεν.

Ο δείκτης υποχώρησε πάνω από 1% καθώς το ιαπωνικό νόμισμα ενισχύθηκε στα 99,92 έναντι του δολαρίου, «σπάζοντας» το κρίσιμο όριο των 100 γεν.

Η ενίσχυσή του πυροδότησε μεγάλες απώλειες στις εξαγωγικές μετοχές, με την Toyota να υποχωρεί 1,15%, την

Nissan να καταγράφει πτώση 2% και την Mazda να υποχωρεί 2,87%.

Πλήγμα για τις εξαγωγικές μετοχές επέφεραν και τα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο τον Ιούλιο, που έδειξαν πτώση στις εξαγωγές κατά 14% σε ετήσια βάση, σε χαμηλό επτά ετών, σε συμφωνία ωστόσο με τις εκτιμήσεις.

Στις υπόλοιπες αγορές, θετικά πρόσημα κυριάρχησαν στο Χονγκ Κονγκ και τη Νότια Κορέα, εναλλαγές προσήμων στην Αυστραλία και την Κίνα.

Εκτός από το γεν, το δολάριο υποχώρησε κι έναντι του αυστραλιανού δολαρίου. Το αυστραλιανό δολάριο ενισχύθηκε έως τα $0,7718.

Στις κινεζικές μετοχές, ανοδικά «ξεχώρισαν» οι μετοχές ακινήτων, με την China Vanke να καταγράφει άνοδο 4,5%, την Gemdale να ενισχύεται 10%, την Shanghai Shi Mao να ενισχύεται 4,8% και την Poly Real Estate να καταγράφει άνοδο 4,65%.

Οι τιμές πετρελαίου κινήθηκαν πτωτικά, με το αμερικανικό αργό να υποχωρεί κατά 0,11% στα 46,74 δολάρια και την τιμή του Brent να υποχωρεί κατά 0,36% στα 49,67 δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα