Απώλειες στην Ασία με το «βλέμμα» στις ΗΠΑ και τη Fed

Κυρίως πτωτικά κινήθηκαν τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τρίτη, καταγράφοντας την πρώτη πτώση τις τελευταίες τρεις μέρες, ενόψει των στοιχείων από τις ΗΠΑ, κι εν μέσω ανησυχιών για μια ενδεχόμενη αύξηση των επιτοκίων από τη Fed στη συνεδρίαση του Απριλίου.

«Η επενδυτική όρεξη για ανάληψη ρίσκου παγκοσμίως είναι συγκρατημένη. Οι "παίκτες" της αγοράς περιμένουν σημάδια από τα μακροοικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ

για τις θέσεις εργασίας και την ανεργία την Παρασκευή» υποστηρίζουν οι αναλυτές της OCBC Bank στη Σιγκαπούρη.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι ιατροφαρμακευτικές μετοχές.

Ο MSCI Asia Pacific υποχώρησε οριακά πέριξ των 127 μονάδων. Ο δείκτης έχει ενισχυθεί κατά 7,1% από την αρχή του Μαϊου, οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Οκτώβριο.

Ο ιαπωνικός δείκτης υποχώρησε κατά 0,35%, ενώ ο Topix κατά 0,51%. Στη Νότιο Κορέα ο Kospi έκλεισε με άνοδο 0,33% και ο Hang Seng σημείωσε πτώση 0,2%.

Οι κινεζικές αγορές κινήθηκαν πτωτικά με τον Shanghai composite να καταγράφει απώλειες 1,4% και ο Shenzhen composite κατά 2,2%.

Ο αυστραλιανός ASX 200 έκλεισε με πτώση 1,6% στις 5.004 μονάδες, κυρίως λόγω πτώσης των τραπεζικών μετοχών.

«Έως ότου υπάρξουν νέα δεδομένα από τη Fed, οι αγορές θα τηρούν στάση αναμονής» τονίζει ο Mark Matthews, επικεφαλής έρευνας για την Ασία στην Julius Baer.

Στις μετοχές, οι τέσσερις αυστραλιανές τράπεζες υποχώρησαν. Η ANZ έκλεισε με πτώση 3,58%, η Commonwealth Bank of Australia έκλεισε με πτώση 2,4%, η Westpac έκλεισε με πτώση 3% και η NAB με πτώση 2,6%.

Στα νομίσματα, το δολάριο κινήθηκε σταθεροποιητικά έναντι του γεν στο 113,65. Οι εξαγωγικές μετοχές, κινήθηκαν κυρίως πτωτικά. Η Toyota υποχώρησε κατά 1,2%, η Nissan κατά 1,78% και η Honda kat;a 0,16%.

Το αυστραλιανό δολάριο κινήθηκε στα 0,7554 έναντι του αμερικανικού δολαρίου.

Οι τιμές πετρελαίου υποχώρησαν στην διαπραγμάτευση των ασιατικών χρηματιστηρίων. Η τιμή του αμερικανικού αργού υποχώρησε κατά 0,6% στα 39,16 δολάρια το βαρέλι, έχοντας υποχωρήσει κατά 0,2% στη Wall Street. Η τιμή του Brent υποχώρησε κατά 0,67% στα 40 δολάρια.

Οι ενεργειακές μετοχές υποχώρησαν με την Santos να διαγράφει τα πρωινά κέρδη και να κινείται πτωτικά 0,25%. Η Oil Search υποχώρησε κατά 1% και η Woodside Petroleum κατά 1,2%.

Απώλειες 2,17% για την Inpex ενώ η κινεζική Sinopec υποχώρησε πάνω από 1%.

Keywords
Τυχαία Θέματα