Το συγκριτικό πλεονέκτημα του αποκλειστικού μετόχου

Η πρόσφατη πετυχημένη έκδοση του ομολογιακού δανείου φαίνεται πως έχει δημιουργήσει ένα πολύ καλό μαξιλάρι ασφαλείας στηνHousemarket του Ομίλου Φουρλή. Εξάλλου 40 εκατ. ευρώ δεν είναι και λίγα...

Εκεί λοιπόν βασίστηκε η Γενική Συνέλευση του εξής ενός μετόχου... του Ομίλου Φουρλή (κατέχει το 100%) για να αποφασίσει τη διανομή μερίσματος από μη διανεμηθέντα κέρδη παρελθουσών χρήσεων (μέχρι και της χρήσης 2014). Το συνολικό ποσό που έβαλε λοιπόν στα Ταμεία του ο μοναδικός μέτοχος φθάνουν τα 8,5 εκατ. ευρώ, όπως μας ενημερώνει η σχετική ανακοίνωση προς το ΧΑ.

Όπως αναφέρει, δε, «ο

Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης ανέφερε επίσης ότι υπάρχει απόλυτη χρηματοοικονομική επάρκεια της εταιρείας, γεγονός που επιτρέπει την ως άνω διανομή μέρους των αδιανέμητων κερδών στους μετόχους. Η Γενική Συνέλευση αποδέχθηκε την πρόταση του Προέδρου και ενέκρινε, με ποσοστό 100% το θέμα».

Για την ιστορία η έκδοση του ομολογιακού δανείου από τη Housemarket έγινε για την αποπληρωμή παλαιότερων χρεών, την κατασκευή και ανάπτυξη κέντρου Logistics και βελτιωτικές εργασίες στα καταστήματα ΙΚΕΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα