Αντώνης Παπαδεράκης: Παραδέχεται δυόμισι χρόνια ανικανότητας

Του Δημήτρη Μαρκόπουλου

Τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Καταναλωτή τον είχαμε συνηθίσει σε ρόλο «ψήστη». Όλοι θυμούνται πως είχε δώσει έγκριση να κλείσουν οι υπηρεσίες του τομέα ευθύνης του την Τσικνοπέμπτη για να κάνουν μπάρμπεκιου οι εργαζόμενοι. Τι κι αν οι πολίτες ταλαιπωρούνταν; Ο Χανιώτης σουβλατζής... ε συγγνώμη, πολιτικός προϊστάμενος θέλαμε να γράψουμε, είχε άλλες σκέψεις.

Δυόμιση όμως χρόνια τώρα στο πόστο του κι ενώ η ακρίβεια επί των ημερών του θερίζει, ενώ οι Έλληνες είναι απροστάτευτοι κι ενώ τα εισοδήματα τους μειώθηκαν όπως μειώθηκε σε ιστορικά χαμηλά και η κατανάλωση

τροφίμων, ο κ. Αντώνης Παπαδεράκης αποδεικνύεται εκτός από δεινός μάγειρας και πολύ καλός χωρατατζής. Η ψυχή της παρέας ένα πράγμα, καθώς με τις χθεσινές του ανακοινώσεις πως θα βάλει «τάξη στο χάος των λαϊκών αγορών», γελάνε και τα τσιμέντα της οδού Κάνιγγος που βρίσκεται και το γραφείο - ψησταριά του.

Ο άνθρωπος λοιπόν που επί των ημερών του έχει χαθεί κάθε έλεγχος και που η ασυδοσία βασιλεύει, εκείνος που από το 2015 ουδέν έκανε για να πατάξει το παρεμπόριο (σ.σ. τα ίδια μας έταζαν παρεμπιπτόντως και για το λαθρεμπόριο που επίσης γνωρίζει χρυσές ημέρες) τώρα σε έκτακτη συνέντευξη τύπου υπόσχεται "τάξη κι ευνομία στις λαϊκές αγορές"!

Και με ποιον τρόπο; Με το προς ψήφιση νομοσχέδιο «Άσκηση υπαίθριας εμπορικής δραστηριότητας, εκσυγχρονισμός της επιμελητηριακής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις». Όπως είπε, η ηλεκτρονική βάση δεδομένων αναμένεται ότι θα είναι έτοιμη σε πέντε περίπου μήνες από σήμερα. Είναι ενδεικτικό, σύμφωνα με τον Γ.Γ., ότι δεν υπάρχουν αξιόπιστα επίσημα στοιχεία για τη συγκεκριμένη αγορά. Μάλιστα, τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία που υπάρχουν είναι του 2014 (πηγή: ΑΑΔΕ), σύμφωνα με τα οποία στη συγκεκριμένη αγορά δραστηριοποιούνται 14.000 παραγωγοί και 10.500 επαγγελματίες. Κι αφού λοιπόν όπως λέει ο κ. Παπαδεράκης τα τελευταία στοιχεία είναι του 2014, τότε γιατί ο ίδιος που είναι γενικός γραμματέας από το 2015 δεν παραιτείται μιας και ο ίδιος φταίει που δεν υπήρξε καταγραφή;

Σε πλήρη σύγχυση ο ίδιος πάντως αναφερόμενος στις διατάξεις για το υπαίθριο εμπόριο, ο κ. Παπαδεράκης τόνισε ότι στόχος είναι να ενταχθεί στην οικονομική δραστηριότητα και τη νόμιμη λειτουργία της αγοράς και όχι να χαρακτηρίζεται ως πάρεργο. Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει, επίσης, διατάξεις για την αναβάθμιση του Συντονιστικού Κέντρου Εποπτείας Αγοράς και Αντιμετώπισης Παρεμπορίου, στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι από όλους τους συναρμόδιους για ελέγχους φορείς.

Keywords
Τυχαία Θέματα