Αντιδρούν ανοδικά οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τη μεγαλύτερη πτώση από τον Ιανουάριο

Ανοδική αντίδραση για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη μετά από τη μεγαλύτερη πτώση από τον Ιανουάριο, καθώς η στερλίνα κάνει ριμπάουντ ενόψει της συνεδρίασης της Fed.

Ο Stoxx Europe 600 ενισχύεται για πρώτη φορά εδώ και έξι μέρες, κατά 1,2%, ενώ ανοδικά κινήθηκαν και οι περισσότερες μετοχές στον MSCI Asia Pacific.

Το πετρέλαιο

κινείται πέριξ των 58 δολαρίων το βαρέλι, ενώ ο αποδόσεις των ιαπωνικών ομολόγων βρέθηκαν σε νέα ιστορικά χαμηλά.

Περίπου 2,5 τρισ. δολ. αξιών εξαφανίστηκαν από τις παγκόσμιες χρηματαγορές την προηγούμενη εβδομάδα εν μέσω αβεβαιότητα για το βρετανικό δημοψήφισμα, το οποίο δείχνει αμφίρροπες τάσεις.

«Αν και βλέπουμε μια αντίδραση στην πτώση των προηγούμενων ημερών, οι επενδυτές μάλλον θα πρέπει να πουλήσουν σε αυτά τα υψηλά επίπεδα ενόψει του βρετανικού δημοψηφίσματος. Υπάρχει πολλή αβεβαιότητα. Η ανακοίνωση της Fed ίσως ηρεμήσει την αγορά αλλά οι ανησυχίες για μια αύξηση των επιτοκίων παραμένουν» υποστηρίζει ο Nicholas Teo, στρατηγικός αναλυτής trading στην KGI Fraser Securities.

Ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,87% στις 5.974 μονάδες, ο DAX καταγράφει άνοδο 0,86% στις 9.600 μονάδες, ο CAC 40 ενισχύεται κατά 1,11% στις 4.176 μονάδες, ο IBEX κινείται με άνοδο 1,6% στις 8.256 μονάδες και ο FTSE MIB με κέρδη 1,6% στις 16.532 μονάδες.

Στις μετοχές, η Inditex SA ενισχύεται 3,1% μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελεσμάτων το α' τρίμηνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα