Ανθεκτική στο Brexit η βρετανική οικονομία το γ' τρίμηνο χάρη στις υπηρεσίες και τον... κινηματογράφο

Μεγαλύτερη ανάπτυξη της αναμενόμενης κατέγραψε η βρετανική οικονομία το γ' τρίμηνο, μετά το δημοψήφισμα για το Brexit, χάρη στον κλάδο των υπηρεσιών που επέδειξαν ανθεκτικότητα απέναντι στον αντίκτυπο της απόφασης εξόδου από την Ε.Ε.

Η οικονομία αναπτύχθηκε κατά 0,5% έναντι εκτιμήσεων για 0,3%. Ο κλάδος των υπηρεσιών αναπτύχθηκε κατά 0,8%, αντισταθμίζοντας έτσι τις απώλειες από τις κατασκευές και την παραγωγή. Βασικό κομμάτι των εσόδων μάλιστα αποδείχθηκε

η βιομηχανία του... κινηματογράφου και οι εισπράξεις του box - office ταινιών όπως το Star Trek και το Jason Bourne.

«Δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να δείχνουν ότι υπήρξε μεγάλος αντίκτυπος το αμέσως επόμενο διάστημα μετά το δημοψήφισμα» σχολιάζει ο επικεφαλής οικονομολόγος της βρετανικής Στατιστικής Υπηρεσίας, Joe Grice.

Πρόκειται για το 15ο συνεχές τρίμηνο ανάπτυξης και πιθανότατα σημαίνει ότι η Τράπεζα της Αγγλίας δεν θα μειώσει τα επιτόκια την επόμενη εβδομάδα.

Πάντως οι αναλυτές εκτιμούν ότι η επίδραση του Brexit θα πάρει λίγο χρόνο για να περάσει στην βρετανική οικονομία και προβλέπουν ότι η ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί περίπου στο 1% τον επόμενο χρόνο.

Μετά την ανακοίνωση των στοιχείων το βρετανικό 10ετές κατέγραψε άνοδο ενώ η στερλίνα ενισχύθηκε στο 1,2263 έναντι του δολαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα