Άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές με focus στα εταιρικά αποτελέσματα

Ελαφρώς ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να έχουν και σήμερα το βλέμμα σε νέα εταιρικά αποτελέσματα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx600 με άνοδο νωρίτερα 0,13% με τους περισσότερους κλάδους και δείκτες σε θετικό πρόσημο.

Ο FTSE100 -0,04%, o DAX -0,07%, o CAC40 -0,12%, o FTSE MIB -0,11%, o IBEX35 -0,29%

Οι μετοχές του κλάδου πρώτων υλών σημείωναν τη μεγαλύτερη άνοδο λίγο μετά το άνοιγμα, συγκεκριμένα 0,7%. Η ArcelorMittal ανακοίνωσε καλύτερα των

προβλέψεων κέρδη από βασικές δραστηριότητες το γ' τρίμηνο, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία της για το 2018. Η μετοχή της ενισχύθηκε πάνω από 3,5%.

Η ιταλική εταιρεία αεροναυπηγικής και άμυνας Leonardo περιέκοψε τις προβλέψεις της για τα κέρδη και τα έσοδα του 2017, λόγω του δύσκολου περιβάλλοντος στον τομέα των ελικοπτέρων. Η μετοχή της σημείωσε απώλειες άνω του 16%.

Κακή επίδοση και για τη βρετανική Burberry που σημείωσε πτώση 3%. Deutsche Bank, Credit Suisse και JPMorgan μείωσαν την τιμή στόχο της μετοχής μετά τις προειδοποιήσεις της Burberry ότι οι πωλήσεις θα μειωθούν την επόμενη διετία.

Στο μεταξύ, σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος συνεχίζει την περιοδεία του στην Ασία και μεταβαίνει στο Βιετνάμ, όπου αναμένεται να μιλήσει για τους νέους κανόνες εμπορίου, αλλά και να εξαπολύσει νέα επίθεση κατά της Β. Κορέας.

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν στο Βιετνάμ, ωστόσο ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο Ντμίτρι Πεσκόφ ανέφερε πως δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες για το πού θα γίνει η συνάντηση.

Πίσω στην Ευρώπη, οι συνομιλίες για το Brexit συνεχίζονται και σήμερα, με τις δυο πλευρές να ελπίζουν σε άρση του αδιεξόδου που έχει δημιουργηθεί, πριν το τέλος του έτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα