Η Ευρώπη ανακάμπτει με το βλέμμα σε εταιρικά αποτελέσματα

Ανακάμπτουν από τις χθεσινές απώλειες οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα σε εταιρικά αποτελέσματα και μακροοικονομικά οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωνε νωρίτερα άνοδο 0,4% με όλους του κλάδους σε θετικό έδαφος.

Ο FTSE100 με οριακή άνοδο αυτή την ώρα 0,16%, o DAX +0,66%, o CAC40 +0,76%, o FTSE MIB με άνοδο 0,49%, o IBEX35 με άνοδο 1,5%

Νωρίτερα στην Ασία, σημειώθηκε επίσης άνοδος, εν μέρει λόγω στην άνοδο των τιμών πετρελαίου.

Το μπρεντ ενισχύθηκε κατά 0,23% στα 62,01 δολ. το βαρέλι και το αμερικανικό αργό WTI σημείωσε άνοδο 0,11% στα 55,39 δολ/βαρέλι.

Οι κλάδοι των κατασκευών και των πρώτων υλών σημειώνουν τις ισχυρότερες επιδόσεις. Η γαλλική Bouygues σημείωνε νωρίτερα άνοδο 3% μετά την ανακοίνωση για υψηλότερες πωλήσεις και κέρδη στο εννεάμηνο.

Οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες έχουν επίσης καλές επιδόσεις, μετά την ανακοίνωση της 3i Group για αύξηση της καθαρής αξίας των assets ανά μετοχή. Η μετοχή της ενισχύθηκε κατά 4%.

Η Royal Mail με άνοδο 3,4% μετά την αύξηση μερίσματος. Ωστόσο, η Sodexo σημείωσε πτώση 5% παρά το ότι ανακοίνωσε υψηλότερα κέρδη και έσοδα για τη χρήση που έληξε τον Αύγουστο. Η GKN έκανε βουτιά 6%, μετά την ανακοίνωση νέα διαγραφής αλλά και νέου επικεφαλής, καθώς ο Kevin Cummings φεύγει από την εταιρεία.

Στο μεταξύ, το αμερικανικό fund Cerberus πήρε μερίδιο 3% της γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank, μετεξελισσόμενο έτσι σε ένα από τους βασικούς μετόχους της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας. Η μετοχή της DB σημείωσε άνοδο νωρίτερα κατά 1,1%.

Στα μακρο της ημέρας ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Οκτώβριο μειώθηκε στο 1,4%, από 1,5% τον Σεπτέμβριο. Τον Οκτώβριο του 2016 ήταν στο 0,5%. Οι λιανικές πωλήσεις στη Βρετανία σημείωσαν την πρώτη ετήσια πτώση τους από το 2013. Συγκεκριμένα μειώθηκαν κατά 0,3% τον Οκτώβριο σε σχέση με έναν χρόνο πριν, ενώ σημείωσαν αύξηση 0,9% το τρίμηνο έως τον Οκτώρβιο σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα