Άνοδος στην Ευρώπη με το βλέμμα στον β' γύρο των συνομιλιών για το Brexit

Mε άνοδο άνοιξαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν στα ισχυρά στοιχεία για την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας και τώρα στρέφουν το βλέμμα στην έναρξη του β' γύρου των διαπραγματεύσεων για το Brexit στις Βρυξέλλες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 άνοιξε με άνοδο 0,11%, με τους περισσότερους τομείς και τους μεγαλύτερους δείκτες σε θετικό πρόσημο.

Στα ταμπλό, νωρίτερα, ο FTSE100 +0,44%, o DAX +0,15%, o CAC40 _0,15%, o IBEX35

-0,05%.

Στις Βρυξέλλες, ο Βρετανός επικεφαλής των διαπραγματεύσεων, Ντέιβιντ Ντέιβις, θα έχει συνομιλίες με τον ομόλογό του από την πλευρά της ΕΕ, Μισέλ Μπαρνιέ. Οι εκπρόσωποι των διαπραγματεύσεων αναμένεται να χωριστούν σε ομάδες για να συζητήσουν τέσσερα σημεία – κλειδιά, πριν παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη.

Στα εταιρικά νέα, το βρετανικό δίκτυο ITV ανακοίνωσε την τοποθέτηση της Carolyn McCall στη θέση της δ/νουσας συμβούλου, μετά από επταετή θητεία στην easyJet ως CEO. Θα αναλάβει τα νέα της καθήκοντα στις 8 Ιανουαρίου του 2018.

Στην Ασία, ανακοινώθηκε σειρά στοιχείων για την οικονομία της Κίνας, σύμφωνα με τα οποία, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως σημείωσε ισχυρές επιδόσεις σε βιομηχανική παραγωγή, λιανικές πωλήσεις και εξαγωγές. Η κινεζική οικονομία επεκτάθηκε κατά 6,9% σε ετήσια βάση κατά το β' τρίμηνο, σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι τιμές καταναλωτή παρέμειναν αμετάβλητες τον Ιούνιο, ενώ οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα. Τα στοιχεία είναι πιθανό να μειώσουν τις προσδοκίες για ισχυρή οικονομική ανάπτυξη κατά το β' τρίμηνο. Στο μεταξύ, οι εκτιμήσεις για αύξηση των επιτοκίων από τη Fed τον Δεκέμβριο υποχώρησαν στο 43%.

Keywords
Τυχαία Θέματα