Σαφές μήνυμα υπ. Ναυτιλίας προς ΤΑΙΠΕΔ: Παραχωρήσεις δραστηριοτήτων και όχι πωλήσεις λιμένων

Σαφές μήνυμα προς το ΤΑΙΠΕΔ έστειλε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, σχετικά με τη μέθοδο αξιοποίησης των περιφερειακών λιμένων.

Στη διάρκεια του 5ο Συνεδρίου «Αναπτυξιακές Προοπτικές για τη Δυτική Ελλάδα», ο υπουργός Ναυτιλίας σχολίασε ότι αποτελεί κυβερνητική απόφαση – στο εξής – να μην γίνονται πωλήσεις λιμανιών, αλλά μόνο παραχωρήσεις επιμέρους δραστηριοτήτων.

Όπως

δήλωσε, αυτός θα είναι και ο τρόπος, με τον οποίον η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην αξιοποίηση και του λιμανιού της Πάτρας.

Υπενθυμίζεται ότι, πριν από λίγες ημέρες, η πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου εξήγγειλε ότι, μέχρι τα τέλη του έτους, θα έχει οριστικοποιηθεί το σχέδιο για την αξιοποίηση 10 περιφερειακών λιμένων, είτε με πώληση μετοχών, είτε με παραχωρήσεις επιμέρους δραστηριοτήτων, είτε μέσω συστάδων.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, οι σύμβουλοι μπορεί να προτείνουν, είτε πώληση μετοχών του οργανισμού λιμένα, όπως σε ΟΛΠ και ΟΛΘ, είτε παραχώρηση μιας δραστηριότητας (π.χ. κρουαζιέρα) σε μεμονωμένα λιμάνια ή σε τρία λιμάνια ως ενιαία σύμβαση, κλπ.

Μάλιστα, μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του έτους ενδέχεται να προκηρυχτεί κάποιος σχετικός διαγωνισμός.

Τα 10 περιφερειακά λιμάνια, στα οποία μοναδικός μέτοχος είναι το ΤΑΙΠΕΔ, είναι τα λιμάνια Ελευσίνας, Ηρακλείου, Καβάλας, Λαυρίου, Ραφήνας, Αλεξανδρούπολης, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Πάτρας και Κέρκυρας.

The post Σαφές μήνυμα υπ. Ναυτιλίας προς ΤΑΙΠΕΔ: Παραχωρήσεις δραστηριοτήτων και όχι πωλήσεις λιμένων appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα