Άνοδος στην Ευρώπη με focus στον τελικό γύρο των γαλλικών εκλογών

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς οι γεωπολιτικές εντάσεις φαίνεται πως αρχίζουν να μειώνονται, ενώ, την ίδια ώρα, οι επενδυτές αναμένουν τον δεύτερο και τελικό γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, ενώ στρέφουν την προσοχή τους σε νέα εταιρικά αποτελέσματα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωνε νωρίτερα άνοδο 0,13% μς τους περισσότερους δείκτες και κλάδους σε θετικό πρόσημο.

Οι κλάδοι πετρελαίου και φυσικού αερίου σημείωσαν

τις καλύτερες επιδόσεις στα πρωινά deals μετά τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων τους. Η BP βρέθηκε κοντά στην κορυφή του δείκτη καθώς τα κέρδη της τριπλασιάστηκαν το α' τρίμηνο και η μετοχή της σημείωνε νωρίτερα άνοδο 2,4%. Παρά ταύτα η αναλογία καθαρού χρέους/κεφαλαίων ενισχύθηκε στο 28% το α' τρίμηνο από 26,8% στα τέλη του 2016

Στην κορυφή του πανευρωπαϊκού δείκτη βρέθηκε η μετοχή της βρετανικής Ocado, καθώς η εταιρεία φέρεται να αναζητά συμφωνία συγχώνευσης με τη Marks & Spencer. Η μετοχή της έκανε ράλι πάνω από 7%.

Στο μεταξύ, λίγες ημέρες πριν τον β' γύρο των γαλλικών εκλογών, οι δύο μονομάχοι για την προεδρία διασταυρώνουν τα ξίφη τους. Η Λε Πεν επιτέθηκε στον Μακρόν αναφέροντας ότι θέλει να συνεχίσει τις πολιτικές Ολάντ και τον Μακρόν να επιμένει ότι θα παλεύει μέχρι την τελευταία στιγμή για να νικήσει την ακροδεξιά υποψήφια.

Στις ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε πως θα είναι τιμή του να συναντήσει τον ηγέτη της Β. Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, ωστόσο ο Λευκός Οίκος επισήμανε πως τα ζητήματα που θα πρέπει να ξεκαθαριστούν είναι πολλά για να προγραμματιστεί αυτή η συνάντηση.

Η Γερμανίδα καγκελάριος συναντά σήμερα τον πρόεδρο Πούτιν στο Σότσι, σε μια στιγμή που οι διμερείς σχέσεις Γερμανίας – Ρωσίας δεν βρίσκονται στο καλύτερο σημείο, λόγω του πολέμου στη Συρία και της προσάρτησης της Κριμαίας στη Ρωσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα