Aσιατικά χρηματιστήρια: Ανοδικά με την Κίνα να κρατά τα ηνία

Ανοδικά έκλεισαν οι κυριότερες αγορές στην Ασία με τους κινεζικούς δείκτες να κρατούν τα ηνία και καθώς οι επενδυτές περιμένουν να μάθουν για την νομισματική πολιτική των μεγαλύτερων οικονομιών απ' το συμπόσιο των κεντρικών τραπεζιτών στο Τζάκσον Χολ που θα ξεκινήσει σήμερα.

Ο πανασιατικός δείκτης MSCI που εξαιρεί την ιαπωνική αγορά σημείωσε άνοδο 0,26% ανεβάζοντας έτσι τα εβδομαδιαία του κέρδη στο 1,6%.

Ο Shanghai Composite στην αγορά της Σαγκάης έκλεισε με κέρδη 1,5%,

στα υψηλότερα επίπεδα απ' τον Ιανουάριο του 2016. Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχύθηκε 1% και ο Nikkei στο Τόκιο 0,6%. Οριακές μεταβολές για τον Kospi στη Σεούλ καθώς δικαστήριο αποφάσιζε την καταδίκη του κληρονόμου της Samsung για δωροδοκία και υπεξαίρεση και την επιβολή ποινής φυλάκισης 5 ετών.

Το δολάριο κινήθηκε ανοδικά καθώς οι επενδυτές περιμένουν τις ομιλίες της Προέδρου της Fed, Janet Yellen και του Προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι σήμερα στο Τζάκσον Χολ.

Χθες το βράδυ οι δείκτες της Wall Street έκλεισαν με οριακές διακυμάνσεις καθώς ο «καυγάς» μεταξύ του Προέδρου Τραμπ και του Κογκρέσου φαίνεται να διευρύνεται με φόντο το όριο χρέους της αμερικανικής κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα