Άνοδος για τον χρυσό χάρη στην πτώση του δολαρίου

Κέρδη καταγράφουν οι τιμές χρυσού, για δεύτερη μέρα, καθώς το αδύναμο δολάριο δίνει ώθηση στα μέταλλα και απομακρύνει τον χρυσό από τα πρόσφατα χαμηλά επίπεδα.

Συγκεκριμένα, ο χρυσός για παράδοση Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη κινήθηκε στα 1.217,5 δολάρια η ουγγιά, έχοντας νωρίτερα ανέλθει έως τα 1.220,85 δολάρια.

Τη Δευτέρα, η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε κατά 0,82%, έχοντας υποχωρήσει έως τα 1.201,3 δολάρια την Παρασκευή, επίπεδο στο οποίο δεν είχε βρεθεί μετά τις 30 Μαϊου.

Το δολάριο διέκοψε το 10ήμερο ανοδικό

ράλι. Ο δείκτης δολαρίου διατηρήθηκε σήμερα κοντά στα υψηλά 14 ετών, στις 101,02 μονάδες, με ήπια πτώση.

Οι αναλυτές του πολύτιμου μετάλλου πάντως προειδοποιούν ότι η προοπτική για τον χρυσό παραμένει αβέβαιη μεσοπρόθεσμα δεδομένης της επικείμενης αύξησης των επιτοκίων από τη Fed μέσα στον Δεκέμβριο.

Οι τιμές για τον χρυσό έχουν υποχωρήσει πάνω από 4% από την αρχή του μήνα, εν μέσω αισιοδοξίας ότι η αύξηση των δημόσιων δαπανών από την κυβέρνηση Τραμπ θα δώσει ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη και τον πληθωρισμό.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια του ασημιού για παράδοση Δεκεμβρίου κινούνται στα 16,86 δολάρια η ουγγιά. Τα προθεσμιακά συμβόλαια του χαλκού κινούνται στα 2,56 δολάρια η λίβρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα