Τραμπ: Προτείνει τον Φάρατζ ως απεσταλμένο της Βρετανίας στις ΗΠΑ

O επερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump συμβούλευσε τους Βρετανούς να στείλουν έναν... ειδικό απεσταλμένο στις ΗΠΑ. Ο λόγος για τον ηγέτη του UKIP, Nigel Farage, τον οποίο ο Trump θέλει στην Ουάσινγκτον.

Η απροσδόκητη παρέμβαση του Trump στα εσωτερικά της Βρετανίας

θα μπορούσε και να περιπλέξει τις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Theresa May, πρωθυπουργού της Βρετανίας, η οποία έχει καταρρίψει την άποψη του Farage πως είναι ιδανικός για την δημιουργία καλών σχέσεων με τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, αλλά και τον παρόντα πρέσβη, Kim Darroch. Η Βρετανική κυβέρνηση προσπαθεί να γεφυρώσει τις διαφορές της με τη νέα προεδρία, αφού ο Donald Trump δε δέησε να τηλεφωνήσει στη Βρετανία για 24 και πλέον ώρες μετά την εκλογή του.

Many people would like to see @Nigel_Farage represent Great Britain as their Ambassador to the United States. He would do a great job!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 22 Νοεμβρίου 2016

Η May απάντησε δηκτικά: "Δεν υπάρχει ελεύθερη θέση. Έχουμε ήδη έναν εξαιρετικό πρέσβη στις ΗΠΑ".

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής καμπάνιας στις ΗΠΑ ο Farage είχε ταχθεί ανοικτά υπέρ του Trump, συγκρίνοντάς τον με το Brexit.

It was a great honour to spend time with @realDonaldTrump. He was relaxed and full of good ideas. I'm confident he will be a good President. pic.twitter.com/kx8cGRHYPQ

Nigel Farage (@Nigel_Farage) 12 Νοεμβρίου 2016
Keywords
Τυχαία Θέματα