Άνοδος για 5η μέρα στην Ευρώπη - Ράλι για τις μετοχές πρώτων υλών

Την άνοδο σε Ασία και Wall Street ακολουθούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αν και οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί μετά και τη νέα πτώση του πετρελαίου.

Η σταθεροποίηση του κινεζικού γιουάν έχει φέρει «ηρεμία» στις αγορές, ωστόσο, η έντονη μεταβλητότητα των προηγούμενων εβδομάδων δεν αφήνει τους επενδυτές να αναλάβουν μεγάλα ρίσκα.

«Έναντι του δολαρίου και του ευρώ το γιουάν βρίσκεται σε επίπεδα που είδαμε τελευταία φορά τον

Δεκέμβριο, πριν το sell off στις αρχές του έτους. Το μεγάλο ερώτημα είναι για πόσο μπορούν οι κινεζικές Αρχές να αντέξουν αυτό το ριμπάουντ πριν οι αγορές αρχίσουν πάλι να είναι νευρικές για μια νέα υποτίμηση, ειδικά αν τα οικονομικά στοιχεία δεν είναι ευνοϊκά» τονίζει ο Michael Hewson, επικεφαλής αναλυτής αγορών στην CMC Markets.

Την μεγαλύτερη άνοδο δεν βοηθούν και τα στοιχεία για την ανεργία στην Ισπανία , τα οποία έδειξαν μικρή αύξηση τον Φεβρουάριο σε σχέση με έναν μήνα πριν.

Ο EuroStoxx 50 ενισχύεται κατά 0,62% και ο Eurostoxx 600 ενισχύεται κατά 0,6% στις 340 μονάδες, με «οδηγό» τις αυτοκινητοβιομηχανίες και τις μετοχές πρώτων υλών. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης έχει καταγράψει ριμπάουντ 12% από τα χαμηλά δύο ετών στις 12 Φεβρουαρίου.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές έχουν καταγράψει άνοδο καθώς οι αναλυτές «ποντάρουν» πλέον σε νέα δράση από την ΕΚΤ μετά τα στοιχεία για τον αποπληθωρισμό στην Ευρωζώνη.

Ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,62% στις 6.190 μονάδες, ο DAX καταγράφει άνοδο 1,1% στις 9.821 μονάδες, ο CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,8% στις 4.442 μονάδες, ο IBEX κινείται με κέρδη 1,31% στις 8.720 μονάδες και ο FTSE MIB με άνοδο 0,9% στις 18.180 μονάδες.

Οι χρηματοοικονομικές μετοχές κινούνται κυρίως ανοδικά, με την BNP Paribas να καταγράφει ράλι 1,34% και την Societe Generale να ενισχύεται κατά 2,5%. Η γερμανική Deutsche Bank σημειώνει άνοδο 0,58% και η Commerzbank καταγράφει κέρδη 1,11%.

Στις τραπεζικές μετοχές της περιφέρειας, οι ιταλικές Unicredit και Intesa Sanpaolo καταγράφουν άνοδο 2,3% ενώ στην Ισπανία η BBVA καταγράφει άνοδο 1,7% και η Banco Santander ενισχύεται κατά 1,31%.

Στο Λονδίνο, η Barclays ενισχύεται κατά 0,5% και η Lloyds Banking κατά 0,48%. Η RBS ενισχύεται κατά 0,77% και η HSBC κατά 2,27%.

Στις μετοχές πρώτων υλών, η Rio Tinto καταγράφει άνοδο 2,3% και η Glencore ενισχύεται κατά 2,61%. Οι BHP Billiton και η Anglo American καταγράφουν κέρδη 3,84% και 4% αντίστοιχα.

Keywords
Τυχαία Θέματα