Ανοδικά οι ευρωαγορές - Δεν επηρεάσθηκαν από τη Γερμανία

Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές δεν επηρεάσθηκαν από την πολιτική αστάθεια που επικρατεί στη Γερμανία.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,44% στις 388 μονάδες.

Ανοδικά κινήθηκαν ο FTSE 100 +0,30%, o DAX +0,83%%, o CAC 40 +0,48%, o FTSE MIB +0,62%. Απώλειες -0,32% για τον IBEX 35.

Τις καλύτερες επιδόσεις είχε ο κλάδος των αυτοκινήτων, με τη Volkswagen να κάνει άλμα 3,02% μετά την αναβάθμιση του

μεσοπρόθεσμου outlook για τα κέρδη και τις πωλήσεις.Η Porsche, η οποία ανήκει στην Volkswagen σημείωσε άνοδο 2,79%, ενώ κι άλλες γερμανικές εταιρείες αυτοκινήτων σημείωσαν άνοδο.

Χθες, μετά τη συνάντησή της με τον Γερμανό πρόεδρο, η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε πως προτιμά τις εκλογές από μια κυβέρνηση μειοψηφίας, με τον Σταϊνμάγερ ωστόσο να επιμένει πως ο πολιτικός κόσμος οφείλει τους πολίτες την προσπάθεια να σχηματιστεί κυβέρνηση.

Σε μεμονωμένες μετοχές, η Enel κατέγραψε άνοδο 2,58% μετά την παρουσίαση του επιχειρησιακού πλάνου της εταιρείας για το διάστημα 2018-2020. Η μετοχή της EasyJet σημείωσε άνοδο κατά 5,87% μετά τα ετήσια αποτελέσματα.

Σε άλλα εταιρικά νέα, η Uber αναμένεται να αγοράσει έως και 24.000 οχήματα χωρίς οδηγό από τη Volvo. Η BP και η ENI ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν το κοίτασμα πετρελαίου Majnoon στο Ιράκ, από το οποίο προτίθεται να αποχωρήσει εντός του 2018 η Royal Dutch Shell.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία δανεισμού του δημόσιου τομέα σημείωσαν άνοδο τον Οκτώβριο, αυξάνοντας τις πιέσεις στο βρετανικό ΥΠΟΙΚ που ετοιμάζεται να δώσει τα αναθεωρημένα νούμερα του νέου προϋπολογισμού την Τετάρτη. Το έλλειμμα, εξαιρουμένων των κρατικών τραπεζών, αυξήθηκε κατά 6,9% σε σχέση με έναν χρόνο πριν, σύμφωνα με το Reuters.

Το απόγευμα, η Airbus είπε στους πολιτικούς της Βρετανίας κατά τη διάρκεια της συζήτησης σε μια επιτροπή ότι η χώρα κινδυνεύει να χάσει ένα κομμάτι της αεροπορικής βιομηχανίας της στην Κίνα ως αποτέλεσμα του Brexit.

Keywords
Τυχαία Θέματα