Ανοδικά η Wall Street εν αναμονή της Γέλεν

Σε θετική πορεία κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, με τους τίτλους χρηματοοικονομικών και τεχνολογικών ομίλων να εμφανίζουν τα περισσότερα κέρδη και εν αναμονή της δημοσιοποίησης των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Fed.

Άνοδος που ξεπερνά το 1% για τη μετοχή της Apple, ενώ κατά 0,5% υψηλότερα κινείται το iShares Nasdaq Biotechnology ETF (IBB). Ο χρηματοοικονομικός

τομέας είναι αυτός που οδηγεί υψηλότερα τον S&P 500, με τα ETFs Bank και Regional Banking να εμφανίζουν άνοδο που ξεπερνά το 2%.

Κέρδη 0,21% για τον Dow Jones στις 17.567 μονάδες, με τον S&P 500 να εμφανίζει άνοδο της τάξης του 0,2% στις 2.052 μονάδες και τον Nasdaq να κινείται κατά 0,69% υψηλότερα στο επίπεδο των 4.747 μονάδων.

«Εάν τα πρακτικά υποδείξουν ότι η Fed δεν ανησυχεί και τόσο για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, για το ενδεχόμενο ενός Brexit, αυτό θα υποδείξει ότι βρίσκεται πολύ πιο κοντά στο να προχωρήσει σε μία νέα αύξηση επιτοκίων», εκτιμά ο Peter Cardillo, οικονομολόγος της First Standard Financial.

Στο 0,86% η απόδοση του 2ετούς αμερικανικού ομολόγου, δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο από τις 27 Απριλίου.

Κέρδη άνω του 3% για τη μετοχή της Wal-Mart, η οποία ανακοινώνει σήμερα οικονομικά μεγέθη τριμήνου.

Στο ένα προς ένα το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών στο NYSE, με τον δείκτη «φόβου» Vix να διαπραγματεύεται στο 15,7.

Keywords
Τυχαία Θέματα