Αυτό είναι το ΦΕΚ για τον νέο τύπο ολοήμερων σχολείων

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκε η υπουργική απόφαση για τη νέα διαμόρφωση του Ολοήμερου Δημοτικού σχολείου που θα ισχύσει από το επόμενο σχολικό έτος.

Το ζήτημα έχει προκαλέσει έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, με την τελευταία να υποστηρίζει ότι το υπουργείο Παιδείας καταργεί το ολοήμερο σχολείο και το υπουργείο να τονίζει ότι το επεκτείνει.

«Δεν

κόβουμε κανένα ολοήμερο. Το ολοήμερο θα είναι τρεις ώρες σε όλη την Ελλάδα. Δεν κλείνουμε τα ολοήμερα, τα αναβαθμίζουμε» απαντά ο υπουργός Παιδείας, σε όσους τον επικρίνουν για την απόφασή του να κλείνουν τα σχολεία στις 13:15. Κατά τον υπουργό το 7ωρο γίνεται 6ωρο για λόγους εκπαιδευτικούς, καθώς «στο εξάωρο θα διδάσκονται τα ίδια μαθήματα που διδάσκονταν στο 7ωρο, ίσως και περισσότερα».

«Κάθε μέρα το σχολείο θα λειτουργεί έξι ώρες» λέει ο υπουργός, υποστηρίζοντας ότι σήμερα «ένα απ' τα τρία σχολεία λειτουργούν με πλούσιο πρόγραμμα και δύο στα τρία δεν έχουν πλούσιο πρόγραμμα».

«Τέσσερις η ώρα όπως και σήμερα τελειώνει το ολοήμερο σχολείο» εξηγεί ο κ. Φίλης, ενώ σχετικά με τις κατηγορίες παιδιών που θα μπορούν να μετέχουν στο ολοήμερο αναφέρει:

«Όποιο παιδί έχει δύο γονείς εργαζόμενους δικαιούται να πάει στο ολοήμερο σχολείο. Όποιο παιδί έχει δύο γονείς ανέργους -που ανεργία σημαίνει σε πολλές περιπτώσεις μαύρη εργασία- με μια απλή δήλωση θα μπορεί να στέλνει το παιδί του στο σχολείο. θα δεχόμαστε μια δήλωση ότι κάνω δουλειές του ποδαριού». Σημειώνει ακόμη ότι κι αν οι δύο γονείς είναι άνεργοι, εφόσον υπάρχει υποκρυπτόμενη εργασία, τα παιδιά τους θα μπορούν να μπαίνουν στο ολοήμερο σχολείο.

Ο κ. Φίλης σε δηλώσεις του στο Mega τόνισε ότι στο ολοήμερο θα μπαίνουν κι άλλες κατηγορίες όπως για παράδειγμα παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών, ή παιδιά φυλακισμένων.

Δείτε το ΦΕΚ εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα