Ανεβαίνει το πετρέλαιο μετά από 9 εβδομάδες συνεχούς πτώσης

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο σήμερα για πρώτη φορά μετά από εννέα εβδομάδες πτώσης για τις μετοχές του κλάδου στις ΗΠΑ.

Το αργό τύπου WTI παράδοσης Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε κατά 15 σεντς στα 45,90 δολ/βαρέλι νωρίτερα. Το συμβόλαιο Αυγούστου εξέπνευσε χθες Τετάρτη μετά από άνοδο κατά 29 σεντς ή 0,7% στα 44,94 δολ/βαρέλι.

Το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου για το αργό τύπου Brent ενισχύθηκε κατά 15 σεντς στα 47,32 δολ/βαρέλι.

Τα

αμερικανικά αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 2,3 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 15 Ιουλίου, σύμφωνα με στοιχεία από την αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών για την Ενέργεια. Ωστόσο στα 519,5 εκατ. βαρέλια, τα αποθέματα βρίσκονται σε ιστορικό υψηλό για τη δεδομένη εποχή του χρόνου

«Η αναφορά αυτής της εβδομάδας ήταν μετρίως bullish για το αργό που ανέβηκε ελαφρώς περισσότερο από το αναμενόμενο», αναφέρει ο Michael Wittner, αναλυτής για τον τομέα πετρελαίου στη Societe Generale.

Την ίδια ώρα, τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 911.000 βαρέλια, την ώρα που οι εκτιμήσεις δεν έβλεπαν μεταβολή και μάλιστα βρίσκονται πολύ πάνω από τα συνήθη επίπεδα για την εποχή, καθώς ο Ιούλιος αποτελεί τον μήνα κορύφωσης του καλοκαιριού με τους Αμερικανούς να αυξάνουν συνήθως τις οδικές μετακινήσεις τους, αυξάνοντας την κατανάλωση βενζίνης.

Συνολικά, μεταδίδει το Reuters, τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά, αντανακλώντας την εικόνα μιας επαρκώς εφοδιασμένης παγκόσμιας αγοράς.

Κι όπως σχολιάζει ο Tamas Varga, αναλυτής της PVM Oil Associates, «υπάρχει τριγύρω πολύ πετρέλαιο. Η δυναμική της αγοράς δεν είναι διατηρήσιμη».

Keywords
Τυχαία Θέματα