Αναζητούνται startup προς βράβευση!

Βραβεία, βραβεία, βραβεία ... Βραβεία για να φάνε και οι κότες! Πάντως, τα τελευταία χρόνια τα πιο trendy βραβεία, δίχως καμία αμφισβήτηση, είναι εκείνα που αφορούν startup εταιρείες. Μέχρι και η περιφερειάρχης Αττικής και μεγαλοστέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κα Ρένα Δούρου είναι διατεθειμένη πλέον να σταθεί πίσω από τις μεγεθυμένες «επιταγές» των λίγων χιλιάδων ευρώ και φωτογραφίζεται με τους νικητές.

Δεν έχω αντίρρηση ούτε με τα βραβεία και τους διαγωνισμούς, ούτε καν

με την μεγάλη στροφή της άλλοτε Πασιονάριας της ριζοσπαστικής Αριστεράς – αλλού βρίσκεται το θέμα...

Τι μπορούν να κάνουν τα βραβεία στους ίδιους του νικητές των βραβείων και σε τι συνεισφέρουν στην ίδια την ανάπτυξη της νέας επιχειρηματικότητας; Στο ερώτημα αυτό θα συναντήσει κανείς πολλές και διαφορετικές απαντήσεις. Η δική μου ταπεινή γνώμη είναι ότι οι απαντήσεις και το είδος/ περιεχόμενο των απαντήσεων έχει κάνει με την φυσιογνωμία/ χαρακτήρα των βραβείων αλλά και με τους διοργανωτές. Θα έλεγα ,δίχως υπερβολή, ότι αυτό που τελικά μετράει είναι η αξιοπιστία των βραβείων που συνδέεται αποκλειστικά και μόνο με την ταυτότητα των διοργανωτών.

Για παράδειγμα, μια τράπεζα που έχει πίσω της μια πολύχρονη δραστηριότητα στον χώρο της νέας επιχειρηματικότητας ( και οι ελληνικές τράπεζες στον ένα ή στον άλλο βαθμό έχουν μια τέτοια δραστηριότητα στα χρόνια της κρίσης) δεν μπορεί να συγκριθεί με έναν φορέα – ιδιωτικό ή δημόσιο- που είδε ... φως και έτρεξε να προλάβει! Και αυτό γιατί στην μια περίπτωση έχουμε μια επένδυση, ενώ στην άλλη περίπτωση μια κίνηση δημοσιότητας, μια πρωτοβουλία δημοσίων σχέσεων.

Και αυτή είναι η βασική διαφορά που καθορίζει τα πράγματα! Αργά ή γρήγορα, οι πρωτοβουλίες δημοσίων σχέσεων και οι όποιες κινήσεις δημοσιότητας θα εξαντληθούν και τα φώτα της σκηνής θα σβήσουν – κανείς δεν θα θυμάται τίποτα! Κανένα οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα δεν θα βρεθεί ποτέ!

Κάποτε, όταν υπήρχαν τα λεφτά στους λογαριασμούς των δημοσίων σχέσεων και στα διαφημιστικά κονδύλια η κοινωνική ευθύνη (πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις για το παιδί, το πράσινο κλπ) έπαιρνε και έδινε. Ήταν το «καινούργιο πράγμα» - φωτογραφίες, video, ολοσέλιδες καταχωρήσεις, ειδικά σηματάκια, public και δεν συμμαζεύεται.

Ήρθε η κρίση και αυτά σταμάτησαν με το μαχαίρι! Κάπως έτσι θα συμβεί και με τις startup εταιρείες. Αρκεί, όλοι οι εμπλεκόμενοι να σοβαρευτούν. Γιατί οι startup εταιρείες δεν είναι ένα ...παιχνιδάκι αλλά μια επένδυση στο μέλλον αυτής της χώρας!

Keywords
Τυχαία Θέματα