Ανάσα θα δώσουν στις μετοχές των αερογραμμών τα ισχυρά κέρδη τριμήνου

Πιθανή άνοδος βραχυπρόθεσμα βλέπουν οι αναλυτές της Cowen & Co. στις μετοχές των αερογραμμών μετά τα ισχυρά κέρδη του τέταρτου τριμήνου και ενώ υποβάθμισε έξι μετοχές μεταξύ των οποίων αυτές της American Airlines και της United Continental Holdings.

Τα κέρδη μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου με φόντο την αύξηση της ζήτησης και των επιτοκίων ήταν αποτέλεσμα περισσότερο του οικονομικού κλίματος και των κερδών του τομέα.

Οι μετοχές των αερογραμμών σημείωσαν άνοδο 29% για το τρίτο τρίμηνο ενώ ο τομέας των αερογραμμών

κατέγραψε κέρδη 37%.

"Δεν πιστεύουμε ότι αυτό θα είναι το τέλος το του κύκλου για τις αερογραμμές" ανέφερε σε σημειωμά της η Helane Becker, αναλύτριας της Cowen.

Η Cowen υποβάθμισε τις μετοχές των American Airlines, Air Canada , Alaska Air, ALK, JetBlue, Spirit Airlines και United Continental σε market perform από outperform. Επίσης αναβάθμισε τις μετοχές της WestJet Airlines σε market perform από underperform. Σύμφωνα με την Cowen η Delta Air Lines βρίσκεται στο top του τομέα, ακολουθούμεςνη απο τις Southwest Airlines, SkyWest Inc. και Volaris Aviation.

"Η βιομηχανία πατάει φρένο στην ανάπτυξη αναφορικά με την χωρητικότητα αλλά ακόμα αναπτύσσεται", σημειώνει η Becker. "Ο Ιανουάριος θα είναι ένας καλός μήνας με την αγορά να βοηθά η αύξηση χωρητικότητας εξαιτίας των low-cost εταιρειών", αναφέρει, με τις εταιρείες να στρέφουν το βλέμμα στην σχετικά παρθένα αγορά της Λατινικής Αμερικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα